in

Syg rallykører tvunget til at opgive

 

Esben Hegelund og Karsten Isaksen på forhånd havde sikret sig Danmarksmesterskabet i den hurtige 4WD-klasse, da de kørte frem til den første prøve i det internationale Danboring Rally Denmark.

Men de ville gøre rent bord ved også at vinde den sjette sejr på stribe!

Esben mødte op til starten med influenza i kroppen, og da den brød i ud for fuld udblæsning under løbet, blev han tvunget til at parkere Skoda Fabia R5 rallybilen i vejsiden.

”Det en trist afslutning, men sikkerheden tæller fremfor alt. Jeg var svimmel og begyndte at få svært ved at fokusere, og så skal man altså ikke køre stærkt i en rallybil,” siger Esben Hegelund til vildmbiler.dk.

I stedet snuppede Ib Kragh og Freddy Pedersen sejren i deres Citroën DS3 R5.

”Det var ikke den bedste sejr, jeg har fået,” siger Ib Kragh. “Jeg vil hellere være blevet nummer to og have kæmpet for at slå vinderen end at få en sejr foræret.”

Så er sæsonen slut for Formula Racing, i ELMS og i Formel 3.

Overordnet set en dårlig sæson.

Efter at have vundet mesterskabet i European Le Mans Series sidste år og dermed kvalificerede sig til Le Mans, er det gået stærkt tilbage for det danske Ferrari-team, Mikkel Mac, Johnny Laursen og Christina Nielsen.

Og det kulminerede med en udgået i sæsonfinalen i Estoril i weekenden. Årsag; en defekt generator.

Heller ikke Formula Racings talentfulde Mikkel Jensen, fik den succes, der var bagt op til i den tyske Formel 3-serie.

Her er det også blevet mest ved snakken.

Mikkel Jensen har store ambitioner om at nå til tops i formel-sporten, men de er tilsyneladende sat på stand-by, for han går i stedet efter et GT-sæde hos Porsche, hvor han er blandt fire unge kørere, der bejler til en plads i fabrikkens juniorteam.

Ulrik Linnemann var enkelt placering fra at vinde Europamesterskabet i rallycross for Super 1600 biler. Han skulle blive nummer to i finalen, men blev bremset ned i starten af en teamkammerat til den kører, danskeren kæmpede med om mesterskabet.

“Det var virkelig ærgerligt, for jeg havde farten og fik mig da også kørt op på trediepladsen, men det var ikke nok, jeg skulle have været et trin højere oppe på podiet,” fortæller Ulrik Linnemann til vildmedbiler.dk.

Hvad der skal ske i den kommen de sæson, har Linnemann ikke på plads endnu.

“Det kan blive endnu en sæson i Super 1600, den kan blive DST og det kan blive Supercar RX. Det er den klasse, der vil blive sat fokus på,” tilføjer Linnemann.

Han har et tilbud fra Markland Motorsport om at køre den ene af teamets to Polo-racere, og det tygger han på lige nu. Men der skal skrabes rigtigt mange penge sammen for at få det plads.

..

Anders Fjordbach og Dennis Andersen sluttede Renault Trophy RS.1-sæsonen af i  Estoril med en placering midt i feltet.

Det var sæsonens sidste løb, og det sidste i det hele taget. Klassen stopper, og efter hvad vildmbiler.dk erfarer, så er det planen for det danske team at køre Special Saloon Car med bilen i de tre løb på FDM Jyllandsringen.

Måske med Thomas Fjordbach som chauffør.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings