in

Her skal danskerne køre i weekenden

Danske racerkørere er klar til at give den gas på de internationale racerbanen i weekenden. Læs her hvem de er, og hvor de skal køre – og hvad de har at sige: 

Jan Magnussen, Long Beach: 

SIDSTE: Jan Magnussen blev nummer fire i kvalifikationen.

Danmarks største GT-stjerne skal i weekenden i aktion i IMSA GTLM-serien i Long Beach, og der er dømt kamp til stregen. 

Syv gange siden 2007 har Jan Magnussen kørt en Corvette på podiet på banen i havnebyen syd for Los Angeles, men i år vil danskeren mere end nogensinde helt til tops i det populære gadeløb.  

Sidste år blev Magnussen og Garcia nemlig snydt for sejren i sidste sving, da havarerede biler fra en anden klasse spærrede for dem. 

Magnussen Senior, der i år kører sin 12. fulde sæson for det General Motors-ejede Corvette Racing, er ikke i tvivl om, at effektiviteten i pitlane kan være altafgørende for, om man vinder eller taber det berømte løb i havnebyen syd for Los Angeles.
 

Optimalt har man kun ét pitstop, hvor man til gengæld skal udføre et køreskifte. Udfordringen er, at få overstået det hele, inden bilen er klar til at blive sendt af sted. Men hvis det lykkes, har man sat sig selv i en stærk position,” forklarer Jan Magnussen til Vildmedbiler.dk. 

Mikkel Jensen og Nicolaj Sylvest, Oschersleben: 

Sylvest har kørt i ADAC GT Masters i to sæsoner, så han kender gamet i den stærke tyske GT3-klasse, men for BMWs junior fabrikskører, Mikkel Jensen, er det en ny klasse. 

“Jeg havde en god test på banen for nyligt, og syntes jeg er godt forberedt, men jeg har lidt sommerfugle i maven omkring kvalifikationen, hvor det store felt på en halv time skal sætte en tid. Det kræver dygtighed, men ikke mindst held af få en flyvende omgang,” fortæller Mikkel Jensen til vildmbiler.dk. 

SIDSTE: Mikkel Jensen treer i tidtagningen. “Jeg kom ind i noget trafik og kunne have kørt en bedre tid, men sådan er betingelsen. Jeg glæder mig til løbet og så, hvor jeg står,” siger han.

Mikkel Mac, Estoril: 

Den rutinerede danske GT-kører skal sammen med sin codriver, Ferrari fabrikskøreren og regerende FIA WEC GTE Pro-mester, Allessandro Pier Guidi, deltage i første afdeling i GT Open i en Ferrari 488 GT3. 

De kører for det nystartede amerikansk-ejede team, Luzich Racing, i en Ferrari 488 GT3, og med det officielle Ferrari-team, AF Corse, som operatør. 

“Det bliver spændende at komme i aktion og se hvor kunkurrenterne står,” siger Mikkel Mac til Vildmedbiler.dk fra Estoril forud for løbet på den tidligere Formel 1-bane. 

SIDSTE: Mikkel Mac satte hurtigste tid i første kvalifikation.

Morten Dons, Estoril: 

Danskeren debuterer i Estoril i første afdeling i Radical European Masters i en SR8, der er en mellemting mellem en formelbil og en prototype. 

“Jeg glæder mig til at prøvekræfter med motorstærke prototype og forhåbentligt lave et godt resultat,” siger Morten Dons til Vildmedbiler.dk fra Estoril. 

Nicki Thiim og Marco Sørensen, Nürburgring: 

De to danske Aston Martin-proffer skal på Nordsløjfen forsøge at kvalificere sig til 24-timersløbet den 10.-13. maj samme sted. 

De 30 hurtigste i weekendens to kvalifikationsløb får direkte adgang til 24-timersløbet. 

Dennis Lind, Malaysia: 

Den unge DTC-kører debuterer i weekenden i Lamborghini Super Trofeo Asia på den malysiske bane Sepang. 

Dennis Lind kører i den ny Huracán Super Trofeo Evo. 

Anders Fjordbach og Dennis Andersen på Paul Richard: 

De to danske LMP2-kørere sæsondebuterer i weekenden i ELMS på Paul Richard. 

I sidste sæsons debutløb i Le Castellet blev det til en niendeplads og den placering er også Anders Fjordbach målsætning i weekenden. 

“Det er en sindssyg svær og teknisk bane. Vi håber på en top-5-placering, men med så mange gode kørere i feltet bliver det svært, men hvis vi kører et fejlfrit løb, så er jeg fortrøstningsfuld og tror realistisk set på en niendeplads,” siger Anders Fjordbach. 

Christian Stubbe Olsen, Paul Richard: 

“Den “ukendte” dansker debuterer i LMP3 i European Le Mans Series i weekenden. Christian Stubbe har aldrig tidligere optrådt på den store scene, men han er klar. 

Jeg har altid drømt at køre langdistanceløb, så det bliver fantastisk at skulle køre ELMS i år sammen med to dygtige kørere, englænderne Colin Noble og Alex Kapadia,” siger Christian Stubbe Olsen til Vildmedbiler.dk. 

Det var Mortens Dons tidligere teamkammerat, Alex Kapadia, der anbefalede danskeren til sædet i Ecurie Ecosse/Nielsen Racing, efter at have set Christian i en af de tre LMP3-test, han sidste år kørte for forskellige teams.  

Martin Vedel Mortensen, Monza: 

Sidste: Første afdeling i det italiensk GT-mesterskab er aflyst, da der ventes voldsomt uvejr over banen. 

“Det er selvfølgelig ærgerligt, men vejrguderne skal man ikke spøge med,” siger Antonelli Motorsports Lamborghini GT3-kører, Marin Vedel til Vildmedbiler.dk. 

Ulrik Linnemann i Barcelona: 

Rallycross-køreren debuterer i i fiaworldrx World and European Rallycross Championship i sin 600 hestes Polo. 

“Det bliver hårdt, men selv om jeg stadig mangler lidt motorpower i forhold til konkurrenterne, er jeg optimist,” siger den ny Massive Motorsport-kører til Vildmedbiler.dk fra Barcelona. 

Frederik Vesti, Oschersleben:

Den unge formel-kører sæsondebuterede i ADAC F4 i Tyskland i dag, og med fjerdehurtigste tid, starter han i anden række, når weekendens anden afdeling i mesterskabsserien køres søndag.

I kvalen til første afdeling blev Vesti femmer og starter dermed i tredje række.

En flot sæsonstart for Van Ammersfort-køreren.

SIDSTE: Frederik Vesti slutter sekser i første løb.

Christian Lundgaard, Paul Richard.

Renaults Formel 1-juniorkører startede sæsonen i Formula Renault Eurocup med et brag ved at sætte hurtigste tid i første træning.

Michael Christensen, Long Beach:

Porsches danske fabrikskører deltager i weekenden i tredje afdeling i Pirelli World Series for det amerikanske Porsche-team, Alegra Motorsports. Satte femtehurtigste tid i første træning.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings