in

Stepway kommer alligevel

Dacia har fået en god start i Danmark.

En markedsandel på to pct. er mere end forventet. Lodgy og Duster er de to modeller, der trækker læsset. Sandero har ikke været nogen succes.
Men nu udvider Dacia Danmark med en ny model, bygget på netop Sandero og døbt Stepway. Den har kørt nogen tid i andre europæiske lande, hvor den er blevet godt modtaget. Den kommer i to versioner, en benzin og en diesel til henholdsvis 139.900 og 145.900 kr.

Begge motorer er fra Renault, benzineren er en 3-cyl. 0,9 liter med 88 heste, mens dieselmotoren er en 1,5 liter med 90 hestes. To fine motorer.
Stepway var i første omgang ikke tiltænkt det danske marked, men den dårlige modtagelse af Sandero har fået den danske importør og fabrikken i Rumænien på andre tanker. Stepway er fire cm højere end Sandero, og den ligner mere en off-roader end en familie-stationcar. Udstrålingen er også på Stepways side. Den minder meget om den populære hel-offroader, Duster og er faktisk ganske smart.

Affjedringen er gjort hårdere, så den matcher det, den ligner; en bil til dem, der efterspørger et robust højbenet køretøj og en højere siddeposition.
Stepway er trods den lave pris fint udstyret. Aircondition, parkerings- og baksensor, elektrisk indklappelige spejle, læderrat og lædergearknop, multimediesystem, højdejusterbart førersæde og rat er standard.

Tagrælingen og plastpanelerne på skærmkanterne pynter på det ellers anonyme karrosseri.
Indvendig er Stepway som sine søskende; sort og kedelig, men praktisk. Stepway er letkørt og en af mine bekendte på et større engelske bilmagasin fortæller, at nøglen til Stepway ofte var den, der blev taget først, når testkørerne skulle have en bil hjem.
Dacia Stepway kommer til salg i november.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings