in

Talenter med store ambitioner

Dansk motorsport buldrer der ud af.

Kevin Magnussen, Michael Christensen, Marco Sørensen og Nicki Thiim er de lysende stjerner i den ny generation af racerkørere, men flere unge er på vej.
En af dem er Nicolaj Møller Madsen, der er tidligere europamester i karting og frontrunner i Scirocco Cup i Tyskland. Han kan blive makker med Audi-fabrikskøreren Nicki Thiim i Prosperia C Abt Racing i ADAC GT Masters næste år.

Der er to kørere på hver bil i GT Masters, i de bedste en prof-kører, her 25-årige Thiim, og en betalingskører.
Så før drømmen kan gå i opfyldelse for den 21-årige fynbo, skal han ud at skaffe nogle millioner kroner.
“Jeg skal senest til december have budgettet på plads, så jeg kan være klar til at køre i serien næste år,” fortæller Nicolaj Møller Madsen til vildmbiler.dk.“Det vil være kæmpe stort at skulle køre sammen med Nicki, eller, hvis han rykker til noget større (DTM, red.), den anden fabrikskører Kelvin van der Linde, som jeg kender godt. Det vil være meget lærerigt at dele bil med så store kapaciteter,” siger Nicolaj.

Aftalen med Audi-Abt vil være afgørende for Nicolajs karriere i den benhårde sport. Kan han ikke levere varen, er det ud, men kan han, venter der store opgaver ude i fremtiden. “Det er ingen hemmelighed, at min store drøm er Le Mans, gerne i 2017,” indrømmer Nicolaj Møller Madsen.

En anden ung kører med en realistisk mulighed for en stor karriere er 19-årige Mikkel Jensen, der netop har vundet det det tyske ADAC Formel Masters. 14 gange har han været på et af de tre trin på sejrspodiet. Med sejren følger en test med et tysk Formel 3-team, og det er op til Mikkel selv at vælge det bedste team til opgaven.
“Mit mål er at blive professionel racerkører, helst i de store formel-klasser, men jeg er meget bevidst om, at der skal mange penge til for at nå målet. De kan blive vanskelige at finde, men jeg giver ikke op før døren er lukket helt i,” fortæller han til vildmbiler.dk.

Allan Jørgensen, der er teamchef hos Mikkels danske samarbejdspartner, Formula Racing, er  ikke i tvivl om Mikkels kvaliteter.
“Han er godt skolet og har potentiale til en stor karriere i motorsporten,” siger han.

MikkelJensen

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings