in

Sker og sket i motorsporten

Det sker i weekenden

Dansk VM-debutant i Japan
For kun ca. tre år siden kunne Nicolai Sylvest lade sig kåre som tidernes hidtil yngste danmarksmester i Formel Ford. Søndag d. 11. oktober får den 18-årige sjællænder så debut i det fineste mesterskab inden for langdistanceløb, World Endurance Championship (WEC), når sjette afdeling af mesterskabet køres på Fuji Speedway i Japan.

Sylvest går til start i klassen GTE Am for det franske Larbre Competition (Corvette). Her erstatter han landsmanden Kristian Poulsen, der ikke har mulighed for at deltage. I stedet har den danske Le Mans-vinder anbefalet Team Danmark-talentet som sin afløser i løbet.

Foruden Nicolai er fire andre danskere til start. I klassen GTE Pro skal Michael Christensen forsøge at score et hattrick af sejre efter at have vundet de sidste to afdelinger for Porsche sammen med østrigske Richard Lietz. I samme klasse jager danske Young Driver AMR sæsonens første podium med Marco Sørensen og Christoffer Nygaard som kørere. Young Driver har fire gange tidligere i år sluttet på fjerdepladsen i klassen, herunder på Le Mans.

Endelig er David Heinemeier Hansson til start i LMP2 for Extreme Speeds Motorsport. Løbet kan følges direkte på Eurosport, med start kl. 04.00 søndag morgen. Det er også muligt at livestreame via seriens hjemmeside www.fiawec.com

Patrik Matthiesen skal forsvare rookie-føring
På berømte Brands Hatch i England skal den unge sønderjyde Patrik Matthiesenlørdag d. 10. oktober følge op på sidste rundes sejr, der kom i hus på Silverstone. Patrik ligger på en samlet sjetteplads, men fører rookie-tabellen.

Finale i Danish Supertourisme Turbo på Padborg Park
Den kommende weekend afvikles finalen i den nye løbsserie Danish Supertourisme Turbo på Padborg Park. Michael Outzen har sikret sig mesterskabet før tid, mens der er tæt kamp om de følgende pladser mellem Johan Jokinen, Frederik Mortensen og Frederik Nymark.
Se mere på www.supertourisme.dk

Det russiske Formel 1 Grand Prix køres på banen i Sochi, og kan følges direkte på Viasats kanaler.

Siden sidst

I allersidste afdeling af ADAC GT Masters i Tyskland lykkedes det Nicki Thiimog hans makker Jordan Lee Pepper at bestige højeste trin på podiet efter sejr i deres Audi R8 LMS Ultra. I weekendens andet løb blev holdet nr. otte. Det skete i Hockenheim.

Et uvejr af orkanstyrke ødelagde det meste af sæsonfinalen i TUDOR United Sports Car Championship, 10-timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta i Georgia. Det meste af løbet blev afviklet efter safetycar og blev helt afbrudt efter ca. otte timer.

De kaotiske omstændigheder betød desværre at tilfældigheder kom til at spille en stor rolle. I klassen GTLM besatte Jan Magnussen/Antonio Garcia sjetteklassen i Corvette, hvilket gav et slutresultat som nr. 3 i kørernes mesterskab. Magnussen og Garcia kan dog glæde sig over at vinde det prestigefyldte Tequila North American Endurance Cup for klassen, der er en løbsserie bestående af langdistanceløbene i Daytona, Sebring, Watkins Glen og Road Atlanta (se mere her).

Christina Nielsen førte inden Petit Le Mans i GTD-klassen, men måtte desværre se sig passeret af et Ferrari-team. Christina formåede dog at holde fast i den samlede andenplads i klassen. Hun delte i løbet sin Aston Martin V12 Vantage med Kuno Wittmer og Brandon Davies, og den danske racerkvinde er i løbet af sæsonen sluttet på podiet i halvdelen af de kørte afdelinger.
Se resultater og slutstilling på www.imsa.com

De unge danske kartingkørere fortsatte i femte og sidste afdeling af det åbne tyske mesterskab den fornemme medaljehøst i 2015. På banen i Kerpen betød resultaterne at Emil Dose sluttede på en samlet tredjeplads i KF Junior, mens Andreas Jochimsen ligeledes sluttede på tredjepladsen i KF. Her blev Christian Sørensen nr. fire.
Alle kører for det nye danske team Storm Development, der efterfølgende kunne lade sig hylde for en samlet andenplads i holdmesterskabet.
Danske kørere har nu vundet løb, mesterskaber og podieplaceringer i WSK, Winter Cup, Junior-EM, senior VM (KF), senior EM for gearkarts (KZ2) og nu altså også Deutsche Kart Meisterschaft.

DASU og FIA Institute tilbyder nu alle unge mellem 10 – 15 år at deltage gratis i seks fysiske træningssamlinger i vinterhalvåret. Samlingerne ledes af DASU’s fysiske træner Dennis Wounlund

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings