in

Racerkørere fandt farten i rumskibet

Det ligner et rumskib, men det er en avanceret racersimulator.

Den står hos racerbilproducenten Dallara i Italien, og det er i den racerkørere blive trænet i at køre en ny racerbil.

Før de oplever den live på racerbanens asfalt.

Anders Fjordbach og Dennis Andersen fra det rent danske LMP2-team, High Class Racing, har brugt mange timer i simulatoren, og det kom den til gode, da de testede den ny LMP2-racer på Monza i Italien.

De fandt hurtigt farten på den hurtige og berygtede Formel 1-bane.

Anders Fordbach tog efter testen på Monza tilbage til Dallara-fabrikken for igen at “køre” en række simulatortests for at indsamle data, som efterfølgende skal deles med de andre Dallara-kørere i LMP2.

Monza-testen strakte sig over to dage og både Anders Fjordbach og Dennis Andersen kørte på tider, der placerede dem mellem nummer fire og otte i den fem sessions.

“Udover nogle småproblemer forløb testen lige efter bogen. Vi gav gas nogle gange, men brugte meget tid på at indøve pitstop og ikke mindst at køre økonomisk, da brændstofforbruget bliver en væsentlig faktor i de lange løb,” fortæller Anders Fjordbach fra Monza. 

Aalborg-køreren har i år valgt at fokusere 100 pct. på LMP2 i European Le Mans Series.

“Det er meget anderledes at køre en prototype end en GT-racer, så for ikke hele tiden at skulle omstille mig, bliver det “kun” LMP2,” siger Anders Fjordbach til vildmbiler.dk. 

“Det har specielt været svært at sige nej til at køre langdistanceløbene på Nürburgring Nordschleife, men det kommer jeg nok over, for LMP2-sæsonen tegner utroligt udfordrende,” tilføjer han. 

Sæsonstarten i ELMS er den 15. april på Silverstone.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings