in

Opråb til politikkerne om elbiler

Ingen el-biler uden ladestandere. 

Der skal bygges en grøn infrastruktur først – ellers kan alle de gode initiativer ikke fungere i praksis.  

Det mener energikoncernen EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, der derfor kommer med et opråb til politikerne:  

”Får vi ikke en bæredygtig infrastruktur, vi kan bygge vores grønne omstilling op omkring kommer vi til at lave en masse dyre om-investeringer og lappe-løsninger, fordi politikerne ikke tænkte på det i tide,” siger han og uddyber med et eksempel:  

”Vi kan tage el-bilerne. De kommer til at overbelaste el-nettet, så el-nettet skal udbygges. Det er den ene ting. Men det er ikke det eneste. Bilerne skal også lade op, og til det skal de bruge ladestandere.”  

Der er derfor behov for et netværk af ladestationer, nøjagtigt som fossildrevne biler har mulighed for at køre ind på en tankstation i dag. 

”Det er logisk nok, men når man tænker det igennem, er det en gennemgribende ændring, der påvirker hele den måde, vi har tænkt vores samfund på. I dag er tankstationer en integreret del, både af vores infrastruktur, men også af vores erhvervsliv – vi kører ind og tanker, og så kan vi også lige købe en hotdog og et Quicklod,” siger han.  

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings