in ,

El-direktør: husk infrastrukturen

Den længe ventede rapport med anbefalinger til et nyt afgiftssystem for el-biler har fået mange kommentarer med på vejen.

EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, kalder planen isoleret set god, men mener, at den lider af tunnelsyn.

”Det er positivt, at det bliver belyst, hvad det kræver at omlægge afgifterne for at fremme elbilerne. Men vi mangler en overordnet plan for infrastrukturen, der skal understøtte blandt andet el-biler, men også andre elektriske hverdagsløsninger, som varmepumper og produktionsfaciliteter,” lyder kritikken fra direktøren.

Han savner, at politikerne tænker elbilerne ind som en del af samfundet, og planlægger ud fra det.

”I dag har vi jo en hel infrastruktur bygget op om, at vi bruger benzin- og dieselbiler. Der ligger tankstationer langs enhver motorvej, og er du ved at løbe tør, kan du hurtigt finde den nærmeste stander, du kan tanke på,” siger han.

Det skal der også være for el-bilerne, mener han, men forskellen her er, at det ikke er ladestanderne i sig selv, der udgør infrastrukturen. Det er det el-net, som ladestanderne trækker på, der skal kunne holde til at tanke de mange el-biler op.

Når der bliver bygget mange ladestandere, belaster det el-nettet under dem.

”Det skal elnettet under hver enkelt ladestander kunne håndtere, og derfor skal el-nettet gennemgåes og udbygges, de steder,” slutter han.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings