in ,

Ny Nissan byder Tesla 3 op til dans

Nissan Ariya er navnet på en ny elektrisk crossover, der havde verdenspriemere på en vituel event i den ny Nissan Pavillion i Yokohama i går. 

Bilen er baseret på og ligner meget konceptbilen, der blev vist på Tokyo Motor Show sidste år og er også første skridt på vejen mod nye standarder med elektrificering, optimerede platforme og trådløs AI teknologi. 

Og med en rækkevidde på op til 500 km jvf. WLTP målemetoden (endelig homologering mangler) er ARIYA, en bil der ser ud til at kunne byde Tesla 3 op til dans.

Bilens kompakte elmotor har gjort det muligt at placere klimakontrol-systemet i motorummet og samtidig giver det flade gulv mulighed for at placere batteriet i bunden af chassiet. Så på trods af ARIYAs slanke profil har passagerer masser af benplads og let adgang til såvel for- som bagsæder. 

Nissan lover, at den støjsvage elmotor og masser af brug af lydisolerende materialer giver en ekseptionel støjsvag kabine. 

ARIYA er udstyret med et minimalistisk instrumentpanel. Det er fri for knapper og kontakter, der normalt findes i konventionelle biler. De primære klimakontrol funktioner er integreret i midten i form af en hapisk kontakt, der føles som en fysisk kontakt, ved at den vibrerer, når den røres. Knapperne er kun synlige, når bilen er tændt, hvilket tilfører kabinen et højt niveau af teknologi og luksus. 

Med fem udgaver på det europæiske marked inklusive to- og fire-hjulstræk udgaverne rammer ARIYA en bred vifte af kunder. 

  • ARIYA 63 kWh – tohjuls-træk 
  • ARIYA 87 kWh – tohjuls-træk med opgraderet motor og længere rækkevidde. 
  • ARIYA e-4ORCE 63 kWh – firehjuls-træk med dobbelt elmotor og e-4ORCE kontrol teknologi. 
  • ARIYA e-4ORCE 87 kWh – firehjuls-træk og længere rækkevidde 
  • ARIYA e-4ORCE 87 kWh Performance. Topmodellen, der kombinerer rækkevidde, flere hk og super teknologi. 

Nissan ARIYA vil kunne trække op til 1.500 kg. på krogen. 

Nissan ARIYA 63 kWh udgaven er udstyret med en 7.4 kW enkelt-faset lader til opladning hjemme, og versionen med 87 kWh har en 22 kW tre-faset lader til opladning hjemme. ARIYA kan også hurtiglades med op til 130 kW. 

ARIYA er udstyret med seneste opkoblingsteknologi inklusive human-machine interface, stemmestyring og mulighed for trådløs opdatering (Over The Air). 

ARIYA kunder kan tjekke status på deres batteri fra morgenbordet. Og en intelligent ruteplanlægger sender en påmindelse, når det er tid at tage afsted. Der er også fjernstyring af klimakontrollen og dørlåsen. Og i nøglen er der hukommelse på indstilling af førersædet, ratpositionen og centerkonsollen i forhold til gemte førerprofiler. 

Yderligere detaljer om ARIYA samt prissætning i Europa vil blive afsløret senere. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

BMW X3 SUV bliver nu helt elektrisk

Kæmpe Audi’er får nu benzinmotorer