in ,

Kæmpe Audi’er får nu benzinmotorer

Dieselmotoren led et stort tilbageslag efter at dieselemissionskandalen blev afsløret i 2015,. 

Politikere og ikke mindst bilisterne blev mere og mere skeptiske over for biler med dieselmotorer.

Men nu har Audi erkendt virkeligheden. For at få gang i salget af de imponerende  Q7 og Q8-modeller har de nu lagt benzinmotorer i bilerne. 

Audi siger selv, at de reagerer på en verdensomspændende trends med sportslige benzinmotorer i segmentet for high performance-SUV’er. 

Udover TFSI-motoren kommer Audi SQ7 og SQ8 også med en lang række hightechkomponenter.  

Er du interesseret, kan du købe modellerne senere i år. Priserne må du vente lidt på. 

Med en ydelse på 507 hk og et drejningsmoment på 770 Nm er 4.0 TFSI-benzinmotoren garant for en aldeles kraftfuld fremdrift. 

0 til 100 km/t klares på 4,1 sek. for begge modeller, og mellemaccelerationen fra 80 til 120 km/t tager blot 3,8 sek. Den elektronisk begrænsede tophastighed ligger på 250 km/t.  

Biturbo-V8’eren er med cylinder on demand (COD), der frakobler fire cylindre midlertidigt, når man kører med moderat belastning, hvilket nedsætter forbruget.  

De to twinscroll-turboladere forbedrer opfyldningen af forbrændingskamrene, ved at de reducerer udstødningsmodtrykket og optimerer speederresponsen. 

Kræfterne overføres til qauttro firehjulstrækket gennem en 8-trins tiptronic gearkasse. 

Audi har udstyret både SQ7 og SQ8 med de sportslige undervognskomponenter adaptive air suspension sport med regulerede støddæmpere og firehjulsstyring, der ikke tidligere har været standard.  

Systemet drejer baghjulene op til fem grader i den modsatte retning ved langsom kørsel, så manøvredygtigheden øges, og vendediameteren reduceres.  

Fra 60 km/t styrer den baghjulene let i samme retning som forhjulene for at øge stabiliteten ved høje hastigheder og ved hurtige retningsskift. 

Audi SQ7 kører som standard på 20” fælge, mens man som ekstraudstyr kan få fælge på op til 22”. På SQ8 er standardstørrelsen 21”, og man kan tilvælge fælge i størrelse 22” og 23”. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings