in

Ny Focus med teknologi fra kampfly

Den ny Ford Focus bliver præsenteret herhjemme den 1.-2. september, og det bliver med teknologi udviklet til kampfly. 

Der er tale om Fords første europæiske Head-up display, som gør det lettere for bilister at holde øje med informationer som hastighed, navigation og vejskilte, uden at tage øjnene af vejen. 

En af de helt store fordele ved det nye head-up display er, at man som fører ikke længere behøver at tage øjnene af vejen for at se informationer som hastighed, navigation og vejskilte.  

For nogle af de eksisterende systemer kan der være ulemper. For de bilister, der kører med polariserede solbriller for at modvirke blænding, kan displayet virke usynligt. Fords nye head-up display udsender også den slags lys, polariserede solbriller normalt er designet til at fjerne, men med et filter bliver det polariserede lys sendt tilbage til føreren, så displayet er synligt, selv med solbriller.  

Med sommeren på sit højeste kan de solrige sommeraftener være et problem for mange bilister, når solen hænger lige i øjenhøjde. Med Fords head-up display behøver bilister ikke længere at kigge ned på instrumentpanelet og justere sit syn, for at få relevante informationer, men kan derimod holde øjnene på vejen.  

Mens traditionelle head-up displays bruger lysbølger, der vibrerer parallelt med vejen, tager Ford sit head-up display i en ny retning. 

Lysbølgerne vibrerer nemlig vinkelret på vejen, så det bliver endnu nemmere at se billedet gennem polariserede solbriller. Polycarbonatskærmen har en flerlagsreflekterende belægning, der gør det muligt for Fords ingeniører at styre systemets farver, polarisering og refleksionen af lyset.

#FordFocus #Teknologi #familiebil

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hyundai tager kampen op med Alfa

Køsters Motorboghandel er sat til salg