in

Køsters Motorboghandel er sat til salg

Nu har du nu chancen for at blive ejer af en af verdens største motorbogsamlinger. 

Den 7. september kommer Køsters Motorboghandel nemlig under hammeren hos Bruun Rasmussen. 

Så har du benzin i blodet, får du et kick af hestekræfter og føler du dig høj ved synet af skinnende lak i stærke farver, står 100 års motorhistorie og 130.000 bind og venter på dig. 

Samlingen fylder 1000 meter hyldeplads og er vurderet til omkring 1,5 mio. kroner. 

Køsters Motorboghandel blev etableret i Randers i 1963 af boghandler Jens Olsen, som drev forretningen med stor passion og succes. 

Det hele startede i 1962, da han selv forsøgte at finde en instruktionsbog og en værkstedshåndbog til en Ford A. En opgave der viste sig at være umulig at løse, men under sin søgning fik han kendskab til en boghandel i USA, som kun solgte bøger om gamle køretøjer.  

Det fik ham til at tænke på, at der måtte være en niche for salg af den slags bøger herhjemme, da der i sagens natur måtte være andre, som heller ikke kunne finde bøger om de ældre køretøjer.  

Der var ikke langt fra tanke til handling, og dermed var Køsters Motorboghandel en realitet.  

Køsters Motorboghandel voksede sig stor og stærk med kunder over hele verden. 

Jens Olsen solgte butikken i 2011 til Tom Frandsen fra Aarhus, og han flyttede den fra den kendte adresse i Østergade i Randers til Risskov ved Aarhus, hvor den ligger i dag. 

Det er med blødende hjerte, at Tom Frandsen sælger den unikke samling, men helbredet skranter og han er tvunget til det. 

“Køsters Motorboghandel er med dens imponerende og meget omfangsrige bogbestand en vigtig og unik kilde til viden om brug og vedligeholdelse af motorer og en enestående mulighed for den, der vil føre boghandelen videre eller blot være ejer af et motorbibliotek i verdensklasse,” siger Lærke Bøgh, der er leder af bogafdelingen hos Bruun Rasmussen. 

Køsters Motorboghandel sælges fredag den 7. september kl. 12 på Bruun Rasmussens netauktion, men du kan allerede byde med nu.  

For aftale om fremvisning af Køsters Motorboghandel, samt øvrige spørgsmål, kan du kontakte bogekspert Lærke Bøgh på tlf. 88181217 eller på e-mail lb@bruun-rasmussen.dk 

 

Bruun Rasmussens beskrivelse af Køsters Motorbogsamling. 

Historisk boghandel med en bogbestand på over 130.000 bind (fordelt på 60.000 titler) + ca. 11.000 elektroniske PDF-manualer omhandlende motorlitteratur til en samlet vurdering på ca. 7,5 millioner (baseret på uvildig rapport udarbejdet af konsulentfirma på sælgers bestilling i 2013). Samlingen, der er skandinaviens største og én af verdens fem største samlinger af motorlitteratur, omhandler alle former for motorlitteratur til biler, både, knallerter, scootere, traktorer, lastbiler, stationære motorer medvidere, herunder instruktionsbøger, værkstedsmanualer, reservedelskataloger, bøger (både skøn- og faglitterære), magasiner og tidsskrifter samt elektroniske bøger. Samlingen strækker sig tidsmæssigt fra slutningen af 1880’erne frem til i dag. Størstedelen af publikationerne fordeler sig bredt over det 20. årh. og er på engelsk/amerikansk, tysk og svensk, ca. 1/4 på dansk. Samlingens eksemplarer er primært i originale omslag. Omkring 5000 bind er dog scanningseksemplarer og derfor med opskåret ryg. 

Samlingen omfatter endvidere en række sjældne originale, tidlige publikationer indenfor instruktionsbøger og værkstedsmanualer/reservedelskataloger bl.a. fra flg. mærker: Albert, Alfa Romeo, Adler, Allard, Alvis, Armstrong Siddeley, Aston Martin, Auburn, Bayliss Thomas, Berliet, Bentley, BMW, Brennabor, Cadillac V16, Chandler, Chwrolet, Citroën SM, Daimler, De Soto, Delage, De tomasa, Duesenberg, Durant, Ferrari, Fiat 501, FSO, Glas, Gotha, Hansa, Haynes Car, Humber, Kaiser-Frazer, Lamborghini Diablo, Langonda, Lee Francis, Locomobile, Massey Fergusom, Matra, Mercedes, Mini Cooper, Motokov, Nimbus, Norton, Packard, Pannonoa, Pierce-Arrow, Porsche, Riley, Rolls Royce, Singer, SS (Jaguar), Studebaker, Stutz, Talbot (den oprindelige), Tatraplan Dixie, Triumph, Vespa, Volvo 445, Westinghouse og Wolseley. 

Alle bøgerne befinder sig i butikkens nuværende lokaler i Risskov ved Århus og fylder samlet omkring 1000 hyldemeter. 

Der er stillet køber mulighed for overtagelse af lejemål (425 m2), såfremt man ønsker at drive boghandelen videre på adressen. 

Da Køsters Motorboghandel genoptrykker bøger på stedet og på bestilling, eksisterer der en aftale om leasing af printere. Denne aftale kan overtages, ifald boghandelen videreføres.  

Køsters Motorboghandel har ligeledes en aftale om leje af hjemmeside. Ønsker køber at videreføre boghandelen, kan denne aftale ligeledes overtages. Alternativt kan data trækkes ud og overleveres elektronisk til køber. 

Følgende inventar indgår: Alle reoler i butik, kontor og lager, 3 hæve/sænke borde, pengeskab, div. vogne og kontorstole, elektrisk skæremaskine, hulle- og indbindingsmaskiner, elektrisk og manuel. Div. computere, en monitor, sort/hvid Brother laserprinter, HP Officejet Printer, Brother Farve laser printer mv. Desuden ældre historisk kassebord, nyt og ældre kasseapparat, div. ophængte billeder og plakater. Fuld liste kan rekvireres ved forespørgsel. 

Ønsker køber ikke at overtage lejemål af butikslokale, er det et aftalt vilkår, at boghandelen ryddes for bøger og det nævnte inventar senest tre uger efter hammerslag på købers regning (evt. forlængelse kan aftales med sælger). Køber hæfter ikke for rydning af øvrige effekter og bærer ikke nogen forpligtelse, hvad angår lejemålet i øvrigt. 

Nuværende ejer står gerne til rådighed i forbindelse med overdragelse. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ny Focus med teknologi fra kampfly

Arrivederci, Fiat Punto