in

Nu får du klar besked om sikkerheden

En ny bilmodel med samme logo kan have vidt forskelligt sikkerhedsniveau, og det forvirrer de bilkøbere, der har fokus på at køre sikkert.

Men en ny Euro NCAP-test skal gøre op med usikkerheden.

De nyeste biler bliver fra i år testet både med og uden sikkerhedspakke, hvis denne ikke er standard.

Det betyder, at samme bilmodel nu kan få to forskellige testresultater, som begge vil fremgå af bilens Euro NCAP-mærkat.

“Det er en klar forbedring for forbrugerne, som nu nemt kan se, hvordan den konkrete bilmodels sikkerhedsniveau er,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen. 

Også kravene til andelen af de solgte biler, der har forskellige sikkerhedssystemer installeret, blevet skærpet. Ligesom det nu udløser point, hvis bilen har automatisk nødbremse, der  bremser for bløde trafikanter.

Der er også blevet ryddet op i sikkerhedssystemerne, så der nu ikke længere gives point for ESC, som i dag er et krav, hvis bilen skal typegodkendes.
Den ny Suzuki Baleno er et eksempel på, hvordan den nye test bringer flere stjerner i spil, og illustrerer, hvorfor man ikke bør spare på sikkerheden.

Grundudgaven hiver kun lige tre Euro NCAP-stjerner hjem i kategorien sikkerhedsudstyr, og nærlæser man resultaterne i børnesikkerhed, er der også områder her, som producenten bør forbedre.

“Det er ikke godt nok i 2016 og kan i hvert fald gøres bedre,” siger Søren W. Rasmussen.

Med sikkerhedspakke får Baleno fire stjerner.

Modsat den lille Suzuki er alt sikkerhedsudstyret standard i den nye Toyota Prius, som derfor kun har ét testresultat. Og den henter som årets første de maksimale fem Euro NCAP-stjerner.

”Stor ros til Toyota Prius for det samlede resultat og til Toyota for at gøre de forskellige sikkerhedssystemer til standard. Dermed skal forbrugerne ikke tage stilling til tilkøb af sikkerhed, og sådan bør det også være. Med resultatet understreger Toyota Prius også, at hybridteknologien ikke udgør nogen sikkerhedsrisiko,” slutter Søren W. Rasmussen. 

 

Det mener FDM:

Suzuki Baleno: 3 og 4 stjerner:

Euro NCAP tester fra i år alle biler både med og uden sikkerhedssystemer, hvis de ikke er standard. Det betyder, at Suzuki Baleno i grundudgaven får tre Euro NCAP-stjerner, mens udgaven med sikkerhedspakke klarer sig til fire Euro NCAP-stjerner. (Foto: FDM/Euro NCAP).

 

Toyota Prius: 5 stjerner:

Alle sikkerhedssystemer er standard i den nye Toyota Prius. Det ses på resultatet, hvor hybridbilen som den første bil i år henter de maksimale fem Euro NCAP-stjerner.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se hvad der gemte sig bag porten! 

Så er det nu for dansk racertalent!