in

Danskerbil sparer på sikkerhed

En nødbremse, der ikke er god nok, kostede den ny Opel Corsa en stjerne i den nyeste Euro NCAP-test. 

Årsagen er, at Corsaens nødbremse i den testede standardudgave ikke ser bløde trafikanter som børn og cyklister godt nok. Bilen fås ganske vist med en mere avanceret og bedre nødbremse med radar, men da den er ekstraudstyr, er bilen testet med den mere simple nødbremse med kamera, som findes i grundudgaverne.  

Udover nødbremsen, får Opel Corsa også en anmærkning for, at den testede grundudgave ikke har en hovedstøtte den midterste plads bagsædet. Også det koster. 

”De fire stjerner kan virke som en hård afgørelse af Euro NCAP. Omvendt kan man undre sig over, at Opel har sparet vigtigt sikkerhedsudstyr væk,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
Det er uforståeligt, at PSA-koncernen, som ejer Opel, ikke har valgt at gøre den bedste udgave af nødbremsen til standard. En beslutning, som også kostede en stjerne, da søsterbilen Peugeot 208 blev testet tidligere året. Vi kan derfor kun gentage vores kritik: Det er simpelthen for ringe, og vi opfordrer den danske Opel-importør til at gøre udstyret til standard i Danmark.” 
 
De fire Euro NCAP-stjerner betyder, at Opel Corsa heller ikke får det sikkerhedsfradrag 8.000-12.000 kr., som fem Euro NCAP-stjerner udløser i Danmark. 

Årets næstsidste test tæller bare fire biler, Ford Explorer, Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB, og blandt dem udmærker særligt den ny Mazda CX-30 sig. Den mellemstore SUV-model imponerer med en tårnhøj kollisionssikkerhed og scorer hele 99 pct. i kategorien Voksensikkerhed. Det hidtil bedste resultat under de nuværende testkrav. 

”De seneste års Euro NCAP-test har vist, at Mazda ligger i top, når det gælder sikkerheden. Den nye CX-30 er ingen undtagelse. Udover en tårnhøj sikkerhed for bilens passagerer, store som små, er alle de nye sikkerhedssystemer standard i alle udgaver, og de virker godt. Med andre ord er Mazda CX-30 en meget sikker bil for både hårde og bløde trafikanter,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Se alle resultaterne fra den aktuelle og tidligere Euro NCAP-test  fdm.dk
 
De testede biler 

  • Ford Explorer: 5 Euro NCAP-stjerner 
  • Mazda CX-30: 5 Euro NCAP-stjerner 
  • Mercedes-Benz GLB: 5 Euro NCAP-stjerner 
  • Opel Corsa: 4 Euro NCAP-stjerner 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings