in

Minis chefdesigner får dansk hæderspris

Danske Anders Warming er en fantastisk bildesigner.

Bare kig på BMW Z4 og Mini Clubman.

Det er et par af de biler, han har slået stregerne til.

Og for det blev han i går hædret med Designrådets Pris 2015.

Overrækkelsen fandt sted på Designmuseum Danmark i København, og juryen havde disse flotte ord med til Minis chefdesigner.

Anders Warmings designs er fremtidsorienterede og har været normdannende for den stærkt skulpturelle og organiske stil, der har præget bildesign de seneste 15 år”.

Designrådet har siden 1980 uddelt prisen til danske designere, der gør en ekstraordinær indsats for at fremme designfaget.

Og valget i år var specielt, for det er usædvanligt for en dansker at nå den stjernestatus inden for bildesign, som Anders har opnået.

Jens Martin Skibsted, formand for Designrådet, motiverer prisen:

Anders Warming har dedikeret sit designvirke til bilen og fået lov til at arbejde med nogle af de væsentligste personligheder inden for bildesign. Hans begejstring og interesse for bilen har ført ham frem til at være en af de mest betydningsfulde bildesignere i vor tid.

Bildesign står for de fleste designere som noget af det ypperste inden for design, men drømmen om at få lov til at slå stregerne til en ny bilmodel går kun i opfyldelse for ganske få.

En af dem er Anders Warming.

Da han gik ud af gymnasiet, var der ikke rigtigt nogen, der kunne vejlede ham til en designuddannelse. Bildesign fandtes dengang ikke som en mulighed for karriereretning.

Anders søgte to gange ind på Arkitektskolen i København, men fik begge gange afslag.

Det tvang ham til udlandet, hvor han i stedet uddannede sig på en af verdens fremtrædende designskoler, Art Center College of Design.

Her lærte han at kæmpe med de bedste formgivere i verden på et benhårdt kommercielt grundlag, hvor forbrugerens dom er altafgørende og nådesløs:

Alle sagde, at jeg ikke kunne. Og jeg har hårdt skåret ting fra i mit liv for at fokusere. Når andre gik ud og festede, tegnede jeg. Hvis jeg skulle levere 50 tegninger, leverede jeg 100”, fortæller Anders Warming.

Når jeg sidder alene og tegner, bruger jeg mine empatiske evner. Jeg forestiller mig, hvordan ejeren sætter sig ind i bilen og starter den. Den glæde, det må give ham, bliver min glæde”.

Du kan se og læse mere om Anders Warming på vildmbiler.dk (søg på Anders Warming i toppen af sitet).

 

Fakta om Designrådet:

Designrådet blev oprettet i 1977 af en kreds af designere og virksomhedsejere. Formålet var at skabe et dansk designcenter, der skulle øge kendskabet til design blandt danske virksomheder og at udbrede kendskabet til dansk design internationalt.

Dansk Design Center er siden blevet en selvejende institution, der i overvejende grad betjener det offentlige Danmarks nationale designfremmeinitiativer. Designrådet er i dag et selvstændigt råd, uafhængigt af økonomiske, kommercielle eller politiske særinteresser.

Designrådets op til 60 medlemmer repræsenterer som gruppe højden og bredden i dansk design og tæller de vigtigste designprofiler inden for industri, uddannelse, design, forskning og kommunikation.

Fælles for de valgte medlemmer er, at de er professionelle med relation til design i bred forstand, og at de demonstrerer en aktiv interesse for udvikling og kendskab til området.

Designrådet arbejder fortsat på at fremme kendskabet til design i Danmark og dansk design i udlandet.

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Michael C. nævnes igen til LMP1-sæde

Rygte: Mazda genopliver rotationsmotoren