in

Dansker bag nyt bilmærke-comeback

Her er en nyhed, der glæder medlemmerne af Dansk Borgward Klub. 

Efter 50 år i mølposen er det hæderkronede mærke, der en gang var en populær bil blandt det bedre borgerskab i Tyskland, klar til relancering. 

“Det er en god nyhed for Borgward-entusiasterne” siger formanden for Dansk Borgward Klub, Erik Thøgersen, der kan oplyse, at der kører 15-16 Borgward-modeller rundt på de danske landeveje.

En gang imellem. 

Det glæder også formanden, at der er dansk signatur på den ny BX7 Crossover, der kommer til salg i Europa i starten af det ny år.

Han hedder Anders Warming, der sagde sit gode job op som designchef hos Mini for at stå i spidsen for det genopstandne bilmærke, der igen skal bygges i Bremen.

Borgward BX7 lanceres i første omgang på hjemmebanen Tyskland. Modellen er i Audi Q5-størrelse, den har  plads til syv personer og kommer i første omgang med en 2-liters VW-benzinmotor med 224 hestekræfter. 

Kræfterne føres ud til alle fire hjul gennem en dobbeltkoblingsgearkasse, også fra VW, og præstationerne oplyses til 0-100 på ti sekunder og 200 på toppen. 

BX7 er en luksuriøs SUV med lækre kabinematerialer, de nyeste infosystemer og de mest avancerede sikkerhedssystemer.

Borgward, der er kinesisk ejet, har haft en pæn succes på hjemmemarkedet, men Anders Warming er klar over, at bilisternes manglende kendskab til mærket bliver en stor udfordring. 

Mærket vil primært blive solgt fra en online platform i stedet for klassiske bilforretninger. 

Standardudgaven af Borgward BX7 vil i Tyskland komme til at koste i omegnen af 30.000 euro, mens den skrappere TS-version kommer op i ca. 50.000 euro. 

Ville du vælge en Borgward BX7? 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Politiet holder øje med dig…

Så er der priser på VW T-Roc