in

Mercedes med Tesla-teknik

Mercedes har  for nyligt solgt deres aktier i Tesla, fire pct., 780 mio. dollars, men det betyder ikke, at tyskerne trækker stikket til den amerikanske elbil-gigant.
Samarbejdet på det tekniske plan fortsætter, og Mercedes har netop meddelt, at de vil anvende Tesla elmotor og batteriteknik i deres første mainstream elbil, B-Class Electric Drive.

Mercedes håber, at valget af Tesla som samarbejdspartner vil skabe masser af hype omkring den ny  B-Class Electric Drive.
Ifølge internationale eksperter er B-Class Electric et billigt og mindre risikofyldt projekt end at starte op helt fra bunden med en helt ny bil, som BMW har gjort med i3.

Men BMW’s mere risikable strategi vil måske vise sig at blive vejen til en større succes. Eksperter forventer, at salgstallet mellem BMW i3 og B-Class Electric Drive vil blive forholdet 2:1.
BMWs beslutning om at give i3 dens helt egen profil, syntes også at få betydning for udbredelsen.
“Det er vigtigt at have en elbil med en unik identitet, så ejerne kan vise omgivelserne, at de kører i noget specielt,” siger analytikeren Anjan Hemanth Kumar, Frost & Sullivan Inc.
MBs elbil har en rækkevidde på 128 kilometer, men en såkaldt Range Plus-funktion kan lægge yderligere 30 kilometer til.
B-Class Electric vil kunne bygges på samme produktionslinje som benzin- og dieseludgaverne.

Den kommer til salg i Europa næste år.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings