in

Mercedes er nu firmaklassens duks

Firmabilkunderne efterspørger i stigende antal de populære SUV-modeller som Qashqai og Tiguan og de familievenlige MPV’er med syv sæder. 

Det viser en ny analyse af de mest populære firmabiler i 2018, som leasingselskabet LeasePlan Danmark netop har gennemført.

Hvis udviklingen på området fortsætter, er det meget sandsynligt, at vi ser flere SUV’er i top 5 allerede om et år eller to,” siger Michael Olsen, adm. direktør i LeasePlan Danmark, der administrerer flere end 33.000 biler for danske virksomheder og kommuner.

LeasePlans analyse viser også, at Danmarks mest populære firmabil siden 2015, VW Passat, i år er fortrængt fra førstepladsen af Mercedes C-Klasse.

“Det er absolut interessant, at C-Klasse overhaler Passat og nu er firmabilbrugernes foretrukne. Det skyldes sandsynligvis, at C-Klasse er en fantastisk velkørende, veludstyret og sporty premiumbil, som man tilmed har kunnet få til en god pris i en længere periode,” siger Michael Olsen fra LeasePlan og tilføjer:

“På andenpladsen finder vi Nissan Qashqai. Modellens popularitet hænger sammen med rummeligheden – både for chauffør og passagerer, ligesom bilen fik et ansigtsløft i 2018, som har øget interessen markant.”

En af årets tendenser er, at ekstraudstyr som adaptiv fartpilot, kollisionsadvarsel, vejbaneassistent og 360-graders kamera efterhånden er fast inventar i de mest populære firmabiler. Som noget nyt efterspørger flere firmabilbrugere nu også App-Connect, som gør det muligt at overføre apps fra mobilen til bilens skærme og indbyggede system.

“Mange firmabilbrugere arbejder nærmest mere fra deres telefon end deres computer, så for dem er det vigtigt, at man har let adgang til alt på telefonen, når man sidder i sin bil. Mange efterspørger netop App-Connect, fordi det i modsætning til indbygget navigation kan tilpasses den enkelte brugers præferencer og er langt mere alsidig end traditionel indbygget navigation,” forklarer Michael Olsen.

Top 10-listen domineres fortsat af biler fra premiumsegmentet med masser af ekstraudstyr og automatgear. Ifølge LeasePlan-direktøren var der i 2017 automatgear i over halvdelen af alle nye firmabiler, mens det lige nu gælder ca. 60 pct. af alle nye firmabiler.

“Automatgear har for alvor bidt sig fast og vist sig at være en luksus i hverdagen, som prioriteres højt af firmabilbrugerne. De automatiske gearkasser bliver også bedre og bedre, og det er for alvor ved at gå op for den danske befolkning, at det er yderst komfortabelt og nemt at køre med,” slutter Michael Olsen fra LeasePlan.

Toplisten for 2018 – de mest populære firmabiler 

 1. Mercedes-Benz C-Klasse (2)
  2. Nissan Qashqai (ny)
  3. Volkswagen Passat (1)
  4. Ford Mondeo (3)
  5. BMW 3-serie (6)
  6. Mercedes-Benz E-Klasse (4)
  7. Volkswagen Touran (5)
  8. Volkswagen Tiguan (7)
  9. Audi A4 (ny)
  10. Skoda Octavia (8)Listen viser de mest populære nyregistrerede firmabiler hos LeasePlan Danmark i perioden 1. januar 2018 til 15. september 2018. Parentesen angiver modellernes placering på listen i 2017. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Verdens vildeste espressomaskine

FDM: Det er billigst at køre på strøm