in

Mazda slår en ny sekser

Flot design, en velsmurt teknik og fine køreegenskaber.

Jeg smed om mig med roser til Mazda6 efter en uges test tidligere på året.

Men der var også ris til menuen.

Støjen fra vinden og dækkene trak ned i den samlede vurdering.

Men har Mazda slået en ny sekser, og den er forbedret på netop det punkt. Fabrikken oplyser, at støjen i kabinen er reduceret med 10 pct. – og op til 25 pct., når der køres på rigtig ujævn vej.

Og tak for det!

Udover det, er undervognen optimeret med en ny type bøsninger, der også er med til at holde støjen væk fra kabinen – og gøre den mere komfortabel at køre i.

Men der er sket mere end det, grinet er blevet bredere og zenonlygterne er erstattet af LED-ditto.

I kabinen er det dybsorte dystre instrumentpanel erstattet af et mere lækkert og elegant, sæderne er blevet bedre og materialevalget mere eksklusivt

Den store 5,8 tommer touchskærm skal også hilses velkommen. Den sidder nu, hvor den skal, oppe på toppen af instrumentpanelet.

Forbedringerne er lige hvad der skal til, hvis Mazda skal matche de storsælgende leasingbiler fra Ford (Mondeo) og VW (Passat).

Den ny Mazda6 kommer til salg herhjemme sidste i januar til priser, der forventes at ligge tæt på det, den nuværende koster.

Det oplyser pressechef Jannik Olsen, Mazda DK.

Den nuværende 6’er blev introduceret herhjemme for to år, og at den allerede nu har fået et facelift, skyldes at udviklingen på det elektroniske område går så rasende hurtig.

I den ny model har flere af sikkerhedssystemerne fået flere features.

Den populære crossover, CX-5, har fået samme tur som 6’eren, men den kommer først hertil to måneder senere, og lige efter sommerferien kommer CX-3, som Mazda forventer sig meget af.

Salget af de små crossover’s er nærmest eksploderet de sidste par år, og vil se flere nye modeller fra de store producenter næste år.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings