in

Endnu en hæderstitel til Volvo V90

Volvo V90 vælter sig i hæderfulde titler, og nu kan den tilføje 2016 Scottish Car of the Year til samlingen.

Ved samme kåring blev der uddelt hæder til Mazda3 som bedste dieselbil, Hyundai Ioniq som bedste grønne bil, Suzuki Baleno som årets bedste mindre bil, Renault Megane som bedste familiebil, Renault Kadjar som bedste crossover, Jaguar F-Pace som årets SUV, Jaguar XF som årets bedste luksusbil og Volvo V90 som bedste bil i stationcar-klassen.

Toyota har et mål om, at alle biler i 2050 skal være helt forureningsfrie både at producere og køre i. Et stort og banebrydende skridt på vejen mod den forureningsfrie bil blev taget i fjor, da brintbilen Toyota Mirai trillede ud på vejene i Danmark som et af de første steder i verden.

Kendskabet til brintteknologien og udbredelsen af brintbiler er dog fortsat meget begrænset.

Det ønsker Toyota at gøre op med.

Derfor øger den japanske bilproducent sit fokus på brint i Danmark og træder ind som nyt medlem i brancheorganisationen Partnerskabet for brint og brændselsceller, der netop har til formål at fremme brint- og brændselscelleteknologien.

British MotorGroup, der forhandler de to premium bilmærker Jaguar og Land Rover åbner forretning i Aarhus – på en allerede velkendt adresse.

Forhandlingen af de to luksus brands foregår i dag i de velkendte lokaler på Grenåvej 337, der til dagligt huser Terminalen Aarhus A/S.

Placeringen af detailforretningen ændres dog ikke, men afdelingen for salg af Jaguar og Land Rover skifter navn, så den fremadrettet benævnes ”British MotorGroup Aarhus”.

Det gøres for at tilpasse afdelingens navn, så det svarer til den eneste anden autoriserede Jaguar og Land Rover forhandler i Danmark – British MotorGroup Birkerød.

En helt ny Mazda CX-5 får verdenspremiere på Los Angeles Auto Show 2016, der åbner  den 18. november og varer til den 27.

Mazda lover en hidtil uset grad af køreglæde og raffinement i den nye generation af den prisvindende SUV. Designmæssigt er Mazda CX-5 resultatet af en videreudvikling af Mazdas let genkendelige designsprog ”KODO – Soul of Motion” i en endnu mere sofistikeret retning.

Vil man sikre sit bilejerskab bedst mulig, bør man gå efter en bil, der har en garanti, som strækker sig ud over den lovpligtige reklamationsret på to år.

Det mener FDM.

Derudover kan man overveje at tegne en service- og reparationsaftale med et fast månedligt beløb, som typisk løber to til fem år. Endelig tilbyder flere bilmærker, at man kan tilkøbe en garantiforlængelse.

Toyota er verdensmester i hybridbiler og sammen med Honda de førende i brændselscellebiler.

Og den position skal fastholdes.

Men nu meddeler den japanske avis, Nikkei, at Toyota også arbejder på at lave ren elbil med lang rækkevidde klar i 2020.

2017 tegner til at blive det største år i Opels historie. Den tyske bilfabrik har planer om at introducere ikke færre end syv ny modeller fordelt på de 12 måneder.

Kia har et godt tilbud til Taxa-ejerne. De har valgt at forlænge taxi-garantien fra 3 år/100.000 km til 3 år/250.000 km på udvalgte modeller.

”At vinterklargøre bilen kræver ikke den store bilviden og kan sagtens klares hjemme på villavejen eller parkeringspladsen på et par timer. Får man gjort det i tide, sikrer man sig, at bilen er bedre rustet til vinterens strabadser og minimerer dermed risikoen for, at der bliver brug for vejhjælp undervejs,” siger Jørgen Jørgensen fra FDM.

Sådan gør du bilen klar til vinteren

  • Tjek bilens batteri, og lad gerne batteriet op med en hjemme-batterilader en gang om måneden.
  • Skift i god tid til vinterdæk. FDM anbefaler, at dækkene har mindst 3 mm. mønster
  • Fyld frostsikker sprinkler- og kølervæske på bilen
  • Smør låsene med låseolie
  • Smør bilens gummilister med en silikonestift. Så undgår du, at dørene fryser fast
  • Tjek bilens vinduesviskere, som kan være slidte efter en lang sommer
  • Tjek alle lygter både for og bag, og sørg for at holde dem rene igennem vinteren.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings