in

Kasper H. har taget teten i DTC

Kasper H. Jensen har efter i tredje afdeling af Mascot Danish Thundersport Championship fået en lille forhånd i kampen om mesterskabet. 

Med en pointscore på 57 ud af 60 på Ring Djursland i weekenden, har den hurtige og stabile Stark Racing-kører trukket fra de andre bejlere til den eftertragtede danske motorsportstitel.

“Det ser da godt ud lige nu, men der er trods alt fire afdelinger at køre, og vi skal tænke på, at hver kører må smide tre løb væk efter finalen, og lige nu har jeg smidt et og Lasse Sørensen to,” fortæller 2016 DTC-mesteren, Kasper H.Jensen til Vildmedbiler.dk på vej til Le Mans, hvor han skal ned og snuse lidt til den internationale racer-atmosfære. 

Forhåndsfavoritten til mesterskabet, Jan Magnussen, stillede ikke op i løbet på Ring Djursland, officielt fordi han efter krav fra ACO, søndag SKULLE møde til teknisk kontrol med Corvette Racing på Le Mans. Det har dog senere vist sig, at flere kørere, der havde løb i andre serie i weekenden, havde fået dispensation til at komme og vise deres licens om mandagen. 

Måske var det Corvette Racing, der krævede hans tilstedeværelse for at få alle kørere med på det officielle præsentationsbillede efter scrutineering. 

Med fraværet på Ring Djursland er Jan Magnussen nu helt ude af kampen om DTC-mesterskabet.  

Han vandt ganske vist åbningsløbet, men så gik det helt galt i Aarhus og med et nyt afbud til afdelingen ved CHGP i København i august, hvor han skal køre i USA, har han nu sat sig et nyt mål. 

“Det er at gå efter sejrene i de tre sidste afdelinger, bl.a. Grand Prix Danmark,” fortæller han til Vildmedbiler dk. 

Den forsvarende mester, Lasse Sørensen fra Flexlease.nu/Strøjer tegl, kørte tre flotte heat på Ring Djursland, men to uheldige løb i Aarhus, hvor han udgik, betyder, at han på andenpladsen har 23 point op Kasper H. 

Michael Markussen, der før løbet på Ring Djursland førte mesterskabsserien efter Aarhus med en sejr og en andenplads, havde ikke en heldig dag med bl.a. teknisk defekt  og er rykket ned på tredjepladsen i den samlede stilling. 

Men han stadig bejler til mesterskabet. 

Værst for forhåndsfavoritterne gik det for LM Racings Dennis Lind, der kom til Ring Djursland med en frisk finalesejr fra afdelingen ved Classic Race Aarhus, men han fik på grund af motorproblemer bare seks point med hjem fra weekendens løb og ligger derfor helt nede på 13.-pladsen med bare 56 point.  

Dennis Lind kørte ikke første afdeling på FDM Jyllandsringen på grund løbssammenfald med Blancpain Series Asia. 

Frederik Schandorff har kørt stærkt og stabilt i de første tre afdelinger og ligger på fjerdepladsen i mesterskabet. 

Han har tidligere sagt til Vilmedbiler.dk, at han i hvert fald vil i top-3 sammenlagt, men helst vinde. Skal det lykkedes, er det nu han skal træde i karakter. 

Frederik Schandorff er en ambitiøs kører, der har droppet ingeniørstudiet for at forfølge drømmen om at bliver professionel racerkører. Ved siden af DTC deltager i han i Lamborghini Super Trofeo for et belgisk team og har vist flot kørsel. 

De to unge stjernefrø, Christian Sørensen og Max Klinkby-Silver, har også vist, at de har noget at byde ind med i superligaen og ligger henholdsvis nummer fem og seks med 91 og 85 point. 

For begge gælder det, at de skal søge stabilitet, hvis de vil op og true de store drenge. 

Årets skuffelse har været Kris Nissen, der til denne sæson skiftede fra Stark Racing til Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl. Han ligger sammenlagt nummer 12 med 61 point. 

Fjerde afdeling af Mascot Danish Thundersport Championship køres den 13.-14. juli på Rudskogen Motorcenter i Norge. 

“Det er en rigtig fed racerbane, så der venter nogle spændende løb,” siger Kasper H. Jensen. 

 

Stillingen i Mascot Danish Thundersport Championship efter tre løb: 

  1. Kasper H. Jensen, Stark Racing, 152 point. 
  1. Lasse Sørensen, Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl, 129 p. 
  1. Michael Markussen, Magnussen Racing Experience, 123 p. 
  1. Frederik Schandorff, LM Racing, 108 p. 
  1. Christian Sørensen, FDM DTC Talenteam, 91 point. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings