in

Porsches ny el-sportsvogn hedder…

Porsche har afsløret, hvad deres deres første eldrevne supersportsvogn, der kommer i produktion næste år, kommer til at hedde. 

Taycan, “Livlig, ung hest” er navnet, der tager udgangspunkt i det centrale element i Porsche-logoet, den springende hest. 

Porsche offentliggjorde navnet i forbindelse med festlighederne: ”70 år med Porsche sportsvogne”. 

Drivkraften i Taycan er to permanent aktive synkronmotorer (PSM) med en systemydelse på over 600 hk (440 kW), den accelererer de tavse heste op i fart fra stående til 100 km/t på under 3,5 sek. og til 200 km/t på under 12 sek. 

Der kan foretages flere accelerationer umiddelbart efter hinanden, uden at det går ud over ydelsen.  

Den maksimale rækkevidde er over 500 km i henhold til NEDC-normen. Den firehjulstrukne bil er udstyret med 800 V-arkitektur, så den er forberedt til opladning med en lynoplader. Her kan man på ca. fire min. lade energi til en rækkevidde på 100 km (i henhold til NEDC). 

Frem mod 2022 vil Porsche investere over seks milliarder euro i elektromobilitet, dermed fordobler koncernen de oprindeligt planlagte investeringer. 

Ud af de ekstra tre milliarder euro går ca. 500 millioner euro til udviklingen af andre typer og varianter af Taycan, godt én milliard euro til elektrificering og hybridisering af den eksisterende produktportefølje, flere hundrede millioner til udbygning af fabrikkerne samt ca. 700 millioner euro til nye teknologier, ladeinfrastruktur og smart mobility. 

Porsche mener vist det med elbiler alvorligt… 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Special Fiat 500 til de 25 hurtigste

Kasper H. har taget teten i DTC