in

Her udebliver flest bilister fra syn

De seneste år er rekordmange bilister blevet sigtet af politiet for at udeblive fra syn, og den tendens ser ud til at fortsætte i 2018, viser en aktindsigt.

Det er specielt i Nordsjælland bilister optræder i skurkerollen.

I de første seks måneder af 2018 har Nordsjællands Politi sigtet ikke færre end 959 bilister i politikredsen for at være udeblevet fra det periodiske bilsyn.

Det viser en aktindsigt, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har fået udleveret hos Rigspolitiet.

Dermed ser den kedelige tendens ud til at fortsætte fra de foregående år, hvor politikredsen siden 2015 hvert år har oplevet flest sigtelser på landsplan for at udeblive fra syn.

I et forsøg på at fjerne usikre og usynede biler fra vejene fik Trafikstyrelsen i 2012 mulighed for at udstede administrative bøder til bilister, der udeblev fra syn. Det har betydet, at bilister har modtaget to bødeforlæg på 2000 kroner, hvis indkaldelsen til syn er blevet ignoreret, og er bilen 15 uger efter synsfristen endnu ikke blevet synet eller har fået anmeldt nummerpladerne, bliver sagen overdraget til politiet.

Det høje antal sager om sigtelser i Nordsjælland bør få bilisterne i regionen til at se indad, lyder det fra Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk.

“I en travl hverdag kan det være nemt at glemme eller overse indkaldelsen til syn. Men når så mange bilister i Nordsjælland ignorerer både påmindelser og bøder, tegner der sig et noget bekymrende billede, da det lovpligtige syn jo netop er til for at højne trafiksikkerheden ved at få fjernet usikre og farlige biler fra vejene,” siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rally: Kongen og knægten

Ford “piner” dansk bilentusiast