in

Chiptuning kan koste dig dyrt

Chiptuning af en motor er et lille simpelt indgreb, men det kan udvikle sig til et stort økonomisk mareridt. 

Det viser en undersøgelse fra Samlino.dk. 

“Vores klare anbefaling er, at man altid orienterer sit forsikringsselskab, hvis man får ændret på sin bil. Og man være opmærksom på, at det mange steder medfører en højere pris på forsikringen. Det er godt at have in mente, når man lægger budget eller skal købe ny bil,” siger adm. direktør Kristian Pitzner-Jørgensen, Samlino.dk 

Forsikringsselskaber vil som udgangspunkt gerne forsikre en chiptunet bil, men at præmien vil stige i forhold til udgangspunktet, og at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis ikke det bliver oplyst, at bilen er blevet ændret. 

“Bilejeren skal altid kontakte os, hvis du chiptuner sin bil. Hvis han ikke gør det, kan erstatning i tilfælde af et uheld blive væsentlig mindre eller i værste tilfælde helt bortfalde,lyder det fra Troels Leth, der er kommunikationskonsulent i TopDanmark.   

Samme udmelding lyder fra direktør i ABCForsikring, Eilif Nørgaard: 

Hvis der foretages konstruktive ændringer, herunder chiptuning, skal de godkendes ved syn for at køretøjet er lovligt. Normalt vil forsikringen dække, men en erstatning kan blive nedsat, hvis ikke forsikringsselskabet er orienteret om tuningen. 

Fakta: 

Sådan stiller forsikringsselskaberne sig til chiptuning 

Alka Forsikring: 

Vil som udgangspunkt ikke forsikre en chiptunet bil udover en almindelig ansvarsforsikring. 

TopDanmark: 

Vil gerne forsikre en chiptunet bil, hvis det er blevet oplyst ved syn og holder sig indenfor lovens rammer. Vil som hovedregel medføre en forhøjet præmie. 

Gjensidige: 

Vil gerne forsikre en chiptunet bil, hvis det er blevet oplyst ved syn og holder sig indenfor lovens rammer. Vil som hovedregel medføre en forhøjet præmie.  

Codan:  

Accepterer effektforøgelse gennem chiptuning op til 20 procent, hvilket ikke har indflydelse på præmien. Vurderer og prissætter effektforøgelser over 20 procent individuelt. 

ABCForsikring: 

Vil gerne forsikre en chiptunet bil, hvis det er blevet oplyst ved syn og holder sig indenfor lovens rammer. Kan muligvis medføre en forhøjet præmie. 

Kilde: Research Samlino.dk 

 

Læs mere om bilforsikring på: www.samlino.dk/bilforsikring i

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kaotisk debut for dansk GT-stjerne

Nyt “Hundehus” bliver hundedyrt!