in

Ford “piner” dansk bilentusiast

Eksracerkøreren Jason Watt har fået sin, men bilentusiasten Claus S. Nørgaard fra Silkeborg har kun et billede af sin ny Ford GT at kigge på. 

Det har han gjort siden 2016, hvor han lige som sin berømte landsmand blev godkendt til at købe den amerikanske supersportsvogn. 

Og han kommer til at vente en rum tid endnu før bilen lander på dansk asfalt, for Ford og deres canadiske samarbejdspartner, Multimatic, oplyser, at de hænger lidt i bremsen med produktionen. 

Faktisk har de kun bygget 138 biler til dato, hvilket er langt færre end de 250 Ford lovede det første produktionsår. 

“Det er interessant at høre, at der kun er produceret 138 biler, produktionen skal da øges kraftigt for at nå de 1000 stk. inden for den lovede leveringstid,” siger Claus Sjælland Nørgaard. 

Silkeborgenseren har fået godkendt købet af sin drømmebil. 

“Jeg forventer at få den leveret i slutningen af 2019 eller i starten af 2020, så kan jeg jo bare krydse fingre for, at der lige kommer et par opdateringer samtidigt,” siger han til vildmbiler.dk. 

Forsinkelsen af GT-projektet har en forklaring. 

GT’en er en håndbygget superbil, som vi er forpligtet til at levere fejlfri, men også opdatering til euro 6,2-normen har givet os nogle udfordringer,” lyder det fra Ford, der samtidig slår fast, at alle de planlagte 1000 biler vil blive bygget og leveret. 

Claus S. Nørgaard, der har været med til at arrangere Sportscar Event siden 2004 , har i disse arrangemnter fået mulighed for at prøve nogle af de vildeste biler. 

Og det har givet ham lyst til også at eje supersportsvogne. 

Han har tidligere haft et par Porscher, en 996 GT3 og 996 GT2 Gemballa EVO, (den gule, som lige nu står til salg hos My Garage i Vejle) og som udelukkende har været brugt til Sportscar Event og bane. 

Claus S. Nørgaard har også ejet en af de tidligere Ford GT (Billedet) fra 2005, (One of 101), men den har han, ligesom Jason Watt solgt for at få “plads” i garagen! 

Jeg er ikke specielt Fordfan, men jeg har altid været vild med den gamle Ford GT40 fra 60’erne – specielt Gulf versionen. I 2009 købte jeg min Ford GT, men solgte den igen i 2011 – hvilket jeg har fortrudt lige siden,” indrømmer Claus S. Nørgaard. 

Indtil den ny Ford GT dukker op, må han “nøjes” med sin Audi R8 Spyder og en gammel BMW E30 318I Cabriolet i original M-styling. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Her udebliver flest bilister fra syn

Thiim og Marco får tiltrængt hjælp