in

Gør bilen forårsklar sammen med børnene

Det vælter ind i stuerne på Tv, i aviser og de sociale medier med gode ideer til tidsfordriv for de hårdt trængte børnefamilier og andre, der keder sig.

Og her kommer en mere. 

Giv din bil den helt store overhaling og tag børnene med i arbejdet. Der er masser af arbejdsopgaver, de kan deltage i, og samarbejdet giver gode snakke og er med til at holde bilens værdi. 

Så her får du ti tips til forårsklargøring af din bil fra teknisk chef Jesper Sørensen fra Bridgestone. 

Allerførst skal I se bilen grundigt igennem i det skarpe forårslys. Tjek for begyndende rust, stenslag eller små sprækker i lygterne, hvor der kan trænge fugt ind. 

1. Tjek at alle lygter virker, også blinklys, bremselys og stoplys. Du tænder for lyset, og dine børn tjekker.

2. Tjek vinduesviskerne – er gummiet stadig helt? Ellers er det nemt at skifte selv.

3. Vask bilen
Det er ikke nok at køre i vaskehallen – skal du have det hele væk, kommer du ikke udenom en håndvask. Gør det sammen og brug masser af vand – mon ikke ungerne vil elske det! Sprøjt ind i hjulkasser og panelkanter og bag gummilister for at fjerne snavs og salt, som holder på fugten og danner rust.  

Brug derefter en blød børste eller en svamp rundt om blinklys, nummerplade, døråbninger, håndtag og ved bagklappen – og vask fælgene. Tør grundigt efter med et vaskeskind. Nu kender ungerne rumlen, og vejen er banet for en indbringende lommepenge-tjans!

4. Så skal der smøres – her kan små fingre være effektive. Smør viskearmen, alle hængsler, anhængertrækket og brændstofklappen og brug låseolie til alle låse, især dem, du ikke bruger. Og smør gummilisterne i dørene med silikone.

5. Skift til sommerdæk
Det er tid til at skifte til sommerdæk. Tjek dine sommerdæk grundigt igennem, inden du sætter dem på – er der skader eller uregelmæssigt slid, så duer de ikke længere. 

Mål dækmønster og dæktryk. Lovkravet er 1,6 mm mønsterdybde, men Jesper Sørensen  anbefaler en mønsterdybde på mindst 3 mm på sommerdæk. Ved mindre end 3 mm må du forvente en væsentlig nedsat bremse- og styreevne på våd vej. Er dækkene op mod 10 år gamle, skal de ud under alle omstændigheder. 
Klarer dækkene ikke testen, så er I allerede klar til den næste aktivitet – legeredskaber eller gynger ud af brugte bildæk!

6. Fjern salt, støv og snavs indvendig
Fjern alle måtter og luft ud. Så kommer du af med noget af fugten fra vinterens løb – det giver et bedre indeklima og mindre dug.

7. Støvsug bilen i alle kroge og tør alle flader af med en fugtig klud eller et vinylplejemiddel.
Brug en fnugrulle til sæderne. Vask ruderne og poler efter med en smule sulfo indvendig – det afhjælper også dug.

8. Dit ventilationsanlæg kan gemme på bakterier og skimmelsvamp fra snavs, der rådner i systemet. Afstøv ventilationsdyser og gitre med en pensel og spray eventuelt med en rensende luftart, mens bilens aircondition kører på recirkulation.

9. Tjek sprinklervæske, olie, bremse- og kølervæske – og luftfiltre, oliefiltre og kølerslanger.

10. Vil du forøge batteriets levetid, kan du tage kabelskoene af og give det en grundig opladning. Smør til sidst polerne med fedt.

Det kan lyde som et stort arbejde, men netop efter vinteren er det en rigtig god idé at give sin bil den helt store tur – og når I kan gøre det sammen, bliver det endda hyggeligt! Og husk, holder du din bil, holder den sin værdi meget længere.

Vildmedbiler.dk siger god arbejdslyst til hele familien! 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings