in

Formel 3-talent langtidsskadet

Formel-køreren Nicolaj Kærgaard har det rigtigt træls i øjeblikket. 

Som det ses på billedet har han beskadiget begge hænder og kan først gentage racerkarrieren om fem til ti uger. 

Så i stedet for at sidde i en racerbil, sidder han nu på skolebænken på gymnasiet i Esbjerg og følger undervisningen på HHX i det omfang, hvor han ikke skal skrive en masse på sin computer. 

Nicolai Kærgaard fik beskadiget begge sin hænder i finalen i den britiske Formel 3-serie på Silversone. Først den ene hånd under en påkørsel, mens han testede sin racer forud for løbene, og så et brud i den anden hånd, da han kørte ud i sandet for at undgå at påkøre en konkurrent. 

”Vi troede, at der var tale om forstuvninger, indtil jeg blev undersøgt og skannet hos en Team Danmark-læge i Aarhus. Han sendte mig til Sydvestjysk Sygehus til Esbjerg, hvor røntgenbillederne bekræftede vores værste anelser. I venstre hånd var der et brud på en knogle, og et ledbånd var revet over, så jeg måtte opereres. I højre hånd er der kun et mindre brud,” fortæller han til vildmbiler.dk. 

Skaderne betød, at han måtte droppe den planlagte testkørsel i F3 Europe i Barcelona. 

Det var hans engelske team Carlin, der ville teste ham i en F3-racer i Spanien, og den aftale står fortsat ved magt, når gipsen er pillet af, og hænderne er genoptrænet.  

Og Team Danmark støtter op om det unge motorsportstalent fra Esbjerg og sikrer ham en hurtig og korrekt genoptræning. 

Nicolai Kjærgaard sluttede på en flot andenplads i British F3 Championship.

Planen for 2019 er stadig deltage i den europæiske Formel 3-serie. 

“Uheldene på Silverstone er den efterfølgende lange pause betyder desværre, at jeg bliver sat lidt bagud i forhold til de andre kørere i Formel 3-klassen,” siger Nicolai. 

Frederik Vesti og hans bagland, bla. den tidligere Kevin Magnussen-manager, Dorthe Riis, arbejder på at skaffe midler til et Formel 3-serie u 2019. 

Renaults junior-kører, Christian Lundgaard, er allerede på plads i den nye Formel 3-serie, der er support-klasse til Formel 1. Han skal køre for topteamet ART Grand Prix, der er et af de ti teams, der er udvalgt til at deltage i klassen.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings