in

Dansk formel-kører til tops i England

Team Danmark Eliteatleten racerkøreren Nicolai Kjærgaard sluttede på en skuffende tiendeplads i det britiske F3-mesterskab sidste år, så forventningerne til den unge Esbjergkører var ikke skruet voldsomt op i denne sæson. 

Men han ville det anderledes.  

Han skiftede til topteamet Carlin, og i weekenden på Oulton Park blev han den første danske vinder i det prestigefyldte mesterskab siden Kevin Magnussen i 2011.  

Og før ham hans far, Jan Magnussen, der i 1994 vandt mesterskabet, der førte til hans Formel 1-debut året efter. 

“Det er fantastisk flot kørt af Nicolai, der med resultaterne i påsken har fået sit internationale gennembrud,” siger DASUs sportschef, Bo Balzer Nielsen, til vildmbiler.dk.  

Der blev kørt tre løb i påskedagene, og det gav en andenplads, en fjerdeplads (startede i sidste række som følge af reglen om omvendt startrækkefølge) og i finalen krydsede han målstregen

som første mand. 

Sådan Nicolai.

Resultaterne gav Nicolai Kjærgaard 88 point og det har bragt ham klart i spidsen af mesterskabet. 18 og 20 point efter ligger svenskeren Linus Lundquist og engelske Tom Gamble. 

”Det var helt fantastisk, og i hele teamet er der begejstring over, at vi er kommet så godt i gang med sæsonen. Ét er testkørsler, noget andet er løb. Det er først, når starten er gået, at man ved, hvordan man ligger i forhold til de øvrige kørere. To gange på podiet og lige ved i det tredje løb, hvor jeg kørte mig op fra en startposition som nummer 15 og til en 4. plads”, siger Nicolai K og tilføjer: 

”Det er klart, at både teamet og jeg selv har nogle forventninger til, at jeg skal ligge helt oppe foran i de kommende løb, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle ske. Bilen kører perfekt på både tør og meget våd bane”. 

 

Afdeling fire, fem og seks i mesterskabet køres på Rockingham den 28.-29. april.

“Jeg håber, vi kan holde momentum på Rockingham, for jeg ved, at Carlin er klar med en konkurrencedygtig bil også der,” siger danskeren.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings