in

Første foto: Peugeot 508 SW

Peugeot har afsløret de første fotos af stationcarudgaven af 508, som kommer til Danmark i starten af det ny år. 

508 SW er en vigtig bil for Peugeot, da hver tredje solgte bil i D-segment i Europa er en stationcar. 

Den ny model er baseret på sedan-udgaven, der blev vist for første gang for nogle måneder siden, og med sit shooting-brake design bryder den med andre stationcars i segmentet. 

Den er næsten seks cm lavere end forgængeren, den er 478 cm lang, hvilket er tre cm mere end forgængeren, men den er fem centimeter kortere end forgængeren. 

Peugeot har med den lavtliggende hoftelinje skabt en perfekt balance mellem sporty elegance og funktionalitet med rummelig passagerplads og et generøst bagagerum. 

Der er adgang til bagagerummet gennem en praktisk klap, som kan betjenes elektrisk med en håndfri ”sweep kick” sensor. Læssekanten er lav og bred (seks cm lavere og 2.4 cm bredere end sedan-versionen), og med bagagerumsdækkenet trukket for har bilen en bagagerumsvolumen på 530 liter.  

508 SW er også udstyret med et 60/40 splitbagsæde med en magic flat funktion, der med et snuptag kan folde sæderne sammen, så de danner et helt plant gulv og får et lastevolumen på 1780 liter. 

Motorprogrammet i den nye PEUGEOT 508 SW består af den nyeste generation af Euro 6.c PureTech og BlueHDi motorer (med udvidet SCR teknologi). 

Der er to nye benzinmotorer og fire dieselmotorer, der alle motorerne er blevet certificeret efter Euro 6d-temp normen, og der har under udviklingen især været fokus på at nedbringe udledningen af NOx. CO2-emissionerne er best-in-class og tager hensyn til de nye tekniske bestemmelser i den kommende WLTP brændstoftestprocedure. 

 Peugeot 508 SW tilbyder en bred vifte af nyeste generation af køreassistentsystemer, som lever op til de stadig mere og mere krævende EuroNCAPs kriterier.

Det er nyeste generation af automatisk nødbremse (opdager fodgængere og cykler både nat og dag ved op til 140 km/t), vejbaneassistent (med mulighed for at angive placering i vejbanen), træthedsgenkendelse, automatisk fjernlys, udvidet skiltegenkendelse (Stop, forbudt adgang etc.), Adaptiv Cruise Control med Stop&Go funktion, Active Blind Spot Assist og Permanent ARS (adaptive rear light system). 

508 SW kan også fås med det originale Night Vision system, der bruger infrarød kamera og opdager levende væsner foran bilen om natten eller ved dårligt sigte. Det virker inden for en afstand af 200-250 m uden for forlygternes lys og viser omridset af det infrarøde billede i det digitale display i førerens synsfelt. 

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ny BMW X5 “Born in the USA”

Gadeløb blev dyr for DTC-team