in

Ny BMW X5 “Born in the USA”

BMW har i dag præsenteret fjerde generation af den populære X5, en oplevelsesklar sports activity vehicle” (SAV), der overskygger forgængeren på alle parametre. 

Den er “Born in the USA” og den bliver produceret på BMW-fabrikken i Spartanburg, South Carolina i USA ligesom X3, X4, X6 og den kommende X7. 

Den afskibes fra USA til Europa og kommer i butikkerne i november, men der forlyder endnu intet om dansk premiere og priser. 

Designet på den ny X5 er meget anderledes end den tidligere model, der blev introduceret i 2013, og den er både længere, bredere og højere, 3,6/6,6/1,9 cm, for at være helt præcis. 

Også akselafstanden er der blevet trukket lidt i, 4,2 cm er den blevet længere til gavn for både kabine og bagageplads samt mulighed for at tilkøbe en tredje sæderække.

En af nyhederne i bagagerummet er et dækken, der automatisk glider frem og tilbage,  når man åbner og lukker bagagerummet. Og ved tryk på en knap, kan man “køre” det helt ned i gulvet og ude af syne. 

Indvendigt er der også kommet nye boller på suppen. ”BMW Live Cockpit Professional” er det nye standardinteriør, der inkluderer to 12,3 tommer store touchskærme, som visuelt hænger sammen.  

Og den nye generation af BMW Head-Up Display projicerer informationer på forruden på en 7×3,5 tommer overflade med 3D-grafik. 

Mere luksus byder de ny X5 på, fx massagefunktion, opvarmede armlæn, afkølede eller opvarmede kopholdere, panoramaglastag, som er 23 pct. større end forgængeren, trådløs opladning af mobiltelefonen samt en hel række underholdningssystemer til bagsædepassagererne. 

Der er valgfri Off-Road-pakke, som inkluderer luftaffjedring på begge aksler og elektronisk styret differentiale. Med luftaffjedring kan frihøjden justeres med op til 80 mm. Nyt er også tilvalg af Integral Active Steering, som er hastighedsafhængigt firehjulstræk.  

LED-forlygter er standard, men som noget nyt kan der nu som ekstraudstyr vælges BMW Laserlight med adaptive LED-forlygter, der lyser vejen op 500 meter forude. 

BMW X5 fås med de nyeste sikkerhedssystemer og som en del af Driving Assistant Professional-pakken er ”Emergency Stop Assistant”, et system, der nedbremser bilen automatisk og styrer den et sikkert sted hen, fx i nødsporet, hvis føreren pludselig bliver ude af stand til selv at tage vare på betjeningen af bilen.  

Systemet virker ved hastigheder mellem 70 og 100 km/t. Katastrofeblinket og automatisk SOS-opkald aktiveres samtidigt. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Her er årets bedste motor 2018

Første foto: Peugeot 508 SW