in

FDM: Betal ikke bilen på forskud

Betal ikke for din nykøbte bil før du får den leveret. 

Det er FDM, der advarer bilkøberne mod at efterkomme sælgers krav om at lægge hele eller dele af betalingen, allerede når de skriver slutsedlen under. 

Bilisternes organisation har i en undersøgelse erfaret, at i hver 10. bilhandel kræver forhandlerne nemlig betaling minimum dagen før levering. 

Gør man det, risikerer køberen at miste både bil og penge. 

Altså betal ikke noget som helst, før du står med bilen i “hånden”.

”Helt principielt bør man ikke betale for en vare, før man modtager den. Slet ikke en bil, som ofte er en stor investering. Det gælder både, når man køber bil hos en forhandler og privat. Betaler man hele eller dele af beløbet, før man får bil og registreringsattest eller, hvis man køber bil hos en forhandler, en kvittering for, at omregistreringen er anmeldt til SKAT, løber man en unødig risiko. Skulle forhandleren eksempelvis gå konkurs, eller er den private sælger uærlig, risikerer man at miste både sine penge og den bil, man troede, man havde købt,” siger advokat i FDM Casper Schad.

Selvom langt de fleste bilhandler forløber helt uproblematisk, har FDM gennem årene set eksempler på, at forbrugere har mistet pengene, i forbindelse med en bilhandel. Det gælder især ved private bilhandler.

”Vi har desværre haft en række sager om uærlige sælgere de senere år, hvor købere har mistet penge ved privat bilhandel. Derfor skal man ikke overdrage penge, før man henter bilen. Heller ikke selvom sælger beder om det. Vi har set eksempler på, at det efterfølgende har vist sig, at der aldrig har været en bil til salg. Derfor er vores råd, at man ikke bør betale, før man får bilen og registreringsattesten,” siger Casper Schad og tilføjer: 
  
”Der findes i dag mange måder, hvorpå man nemt kan overføre penge med det samme. Derfor har vi svært ved at se, hvorfor en sælger, både forhandler og privat, skulle have betaling før levering.” 
  
Gode råd til sikker bilhandel:

Køber du bil privat, så vær sikker på, at sælger også er ejer af bilen. Bed om at se bilens originale registreringsattest 

Tjek bilen for restgæld via den www.nummerplade.net. Køber du en bil med restgæld, overtager du også gælden 

Betal aldrig penge på forhånd. Betal heller ikke et forskud til en sælger uden at have sikkerhed for pengene 

Overdrag først penge, når du fysisk modtager bil, original registreringsattest (ved privat handel eller kvittering for, at omregistrering er anmeldt) og nøgler. Accepter aldrig en kopi af registreringsattesten eller at den eftersendes 

Få evt. hjælp til at gennemgå slutsedlen af f.eks. FDM. Ellers risikerer du at acceptere ulovlige eller dårlige vilkår 

Med Dankort, overførsel via netbank eller mobilen er det nemt at betale på stedet. Husk at få en kvittering 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Toyota er i gavehumør 

Jaguar I-PACE er klar til race