in ,

Du har forhånden, når du køber bil

Der er flere nye biler på markedet, end der er kunder. 

Ifølge De Danske Bilimportører faldt salget nye med 40 pct. i maj og 13,4 pct. i juni sammenlignet med samme periode sidste år.  

Så bilimportørerne og forhandlerne har store lagre af biler, og det giver køberne rigtigt gode kort på hånden, når de har valgt bil og skal forhandle  pris.

“Det kan være et ekstra servicetjek eller et nedslag i prisen,” siger Peter Kirring, der er lektor og underviser i salg på biløkonomuddannelsen hos Copenhagen Business Academy. 

Jan Lang, der er markedsanalytiker ved Bilbasen, mener, at særlig en ting bør være med i forhandlingen, nemlig en rustbehandling.  

 “Det har også meget at sige, hvis man senere skal sælge bilen igen, ” siger han. 

Salget af brugte biler er ifølge Danmarks Statistik faldt med næsten 18 pct. og 12 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Salget i maj overgik til gengæld salget i samme måned sidste år og ser ifølge Bilbasen ud til at stige yderligere i juni. 

Hvis man vælger at købe en brugt bil, er der gode muligheder for at få fat i en relativt ny model.  

 “Salget af nye biler har de seneste år slået rekord efter rekord. Derfor er der relativt mange nye brugte biler på brugtbilsmarkedet, da bilkøbere ofte lader den gamle bil indgå i købet af en ny, siger Jan Lang. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings