in

Dieselbil lige så grøn som elbil

Kære politikere og andre, der mener, at elbiler er løsningen på en renere verden, læs lige her: 

En ny undersøgelse foretaget af Green NCAP viser, at de nyeste diesel- og benzinbiler næsten ingen skadelige stoffer udleder. 

Så lad være med at dømme moderne dieselbiler ud her og nu! 

I alt fem biler var med i den seneste pulje, og som i den første Green NCAP-test er det dog igen en elbil, der klarer sig bedst. Fem grønne stjerner bliver det til for 2. generation af Nissan Leaf. Ikke overraskende scorer den de maksimale 10 point i den del af testen, der omhandler udledningen af skadelige stoffer, det såkaldte ’Clean Air Index’.
 
Mere bemærkelsesværdigt er det, at en dieselbil som Mercedes-Benz C-klasse (220D 4Matic) opnår samme resultat. Også den scorer således 10 i testens Clear Air Index, mens testens anden dieselbil, Renault Scenic (Blue DCI 150), opnår 8,6 ud af 10 mulige point. Til gengæld kniber det lidt mere, når det gælder de to dieselbilers CO2-udslip, og derfor lander de begge på samlet tre Green NCAP-stjerner.
 
”Der er god grund til at være kritisk over for ældre dieselbilers miljøegenskaber, som i den grad hører fortiden til. Men som Green NCAP’s test og andre uvildige test på det seneste har vist, har producenterne fået bugt med udledningen af skadelige stoffer, der nu er tæt på nul. Det er naturligvis positivt,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen. 

 
Også rundens enlige benzinbil, Opel Corsa, med den lille 1.0-motor, klarer testens Clean Air Index-del med bravur. Samlet lander den på fire Green NCAP-stjerner, testens næstbedste resultat.
 
”Men ser man på bilernes udledning og energieffektivitet, er der ingen tvivl om, at elbiler i dag er det grønneste valg. Bilers samlede miljø- og klimaaftryk over tid er dog et mere kompliceret regnestykke end som så. Derfor arbejder Green NCAP på at udvide testen, så forbrugerne kan få et klart billede af hele den enkelte bils samlede miljøaftryk fra vugge til grav. Det vil give forbrugerne et mere retvisende billede, når de står ude hos forhandlerne,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs mere om Green NCP på www.fdm.dk 
 

 
De fem testede biler:

Fem Green NCAP-stjerner:
Nissan Leaf (elbil)

Fire Green NCAP-stjerner:
Opel Corsa (benzin)

Tre Green NCAP-stjerner:
Mercedes-Benz C220D (diesel)
Renault Scenic Blue DCI 150 (diesel)
Audi A4 g-tron (CNG gas) 

Næste Green NCAP-test lanceres til november. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings