in

Dansk supertalent imponerer Audi

Racerkøreren Nicklas Nielsen har i denne uge været testarbejde på Lausitzring i Tyskland.

Fire dage sammen med Audis fabriksteam, prof-køreren Christoffer Haase og en R8 LMS GT3.

Formål: At udvikle det unge Team Danmark-talent til større opgaver.

“Det var et hårdt program, ikke kun i bilen, men også med samtaler med mekanikere, ingeniører og andre, man skal kunne spille sammen med for at få et godt resultat på racerbanen,” fortæller den unge århusianer til vildmbiler.dk. 

Omkring 90 omgange nåede Nicklas at køre, kørte stints og long-runs.

“Det var en fantastisk oplevelse at køre GT3-raceren. Den er vild og hurtigt og den fedeste racerbil, jeg nogensinde har kørt,” fortsætter han. 

“I starten kørte jeg bare for at lære bilen at kende, men der gik ikke lang tid, før jeg havde den i kroppen og kunne begynde at køre maks. gas.” 

Nicklas blev konstant overvåget og guidet af Hase.

“Jeg vil ikke sige, at er blev lagt et stort pres på mig, men alt hvad jeg gjorde, både på og uden for banen blev iagttaget og analyseret.” 

“Jeg føler selv, at jeg gjorde et godt stykke arbejde, og der var da også kun positive tilbagemeldinger fra Christoffer Haase og de andre Audi-folk.” 

Nicklas Nielsen kører den 10. september andensidste afdeling i Audi TT Cup på Nürburgring for at så ugen efter at drage til Red Bull Ring i Østrig for at fortsætte arbejdet med GT3-raceren.

Her er programmet bl.a. long-runs, træning i hurtige kørerskift og strategi-undervisning.

“Jeg kender endnu ikke Audis planer med mig, men jeg håber da, at det bliver til en sæson i ADAC GT Masters eller Blancpain-serien næste år. Også nogle løb på Nürburgring Nordhsleife, så jeg kan få den licens, der skal til for at køre løb der, tales der om,” slutter det supersympatiske racertalent. 

Nicklas Nielsen er ikke en kører med store armbevægelser, men har indrømmer gerne, at han arbejder stenhårdt på at få en “rigtig” fabrikskontrakt hos Audi Sport i 2018.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings