in

Dansk-asiatisk topkører til GP Danmark 

Et ubeskrevet blad i Danmark, men et stort navn i Asien. 

Danial Nielsen Frost hedder han, og han får dansk debut for Vesti Motorsport i Formel 4 Renault ved Grand Prix Danmark den 20. august. 

Han har dansk far og mor fra Singapore, hvor familien bor. Men så er han også en talentfuld formel-kører med mange sejre i Asien på sit CV. 

15-årige Danial Frost debuterede i 2015 i Formula 4 South East Asia Championship, der køres i fire lande, Malaysia, Philippinerne, Indonesien og Thailand. 

Syv sejre, ti podieplaceringer, tre pole position og fire gange hurtigste omgangstid blev det til. 

Plus masser af sejre i gokart rundt om i Asien. 

Efter den flotte sæson rykkede han i år op i Formula Masters Asian Series, der køres i Sepang, Zhuhai og Shanghaj. Her går det også forrygende med foreløbig en sejr, fire podieplaceringer og fire gange pole position. 

Udover Formula 4 South East Asia Championship og Formel 4 Renault DK på FDM Jyllandsringen skal han køre Formula 4 Japan Championship samt løb i Dubai og Abu Dhabi. 

Danial Frost stiller op for Vesti Motorsport i løbet på FDM Jyllandsringen. Teamejer Peter Vesti fik en bil ledig, da Niclas Beer måtte melde fra på grund af andre gøremål. 

Den tidligere internationale Formel 3-kører vender dog tilbage i sæsonens to sidste løb. 

Det var en tilfældighed, der førte til debuten i Danmark. Det kom Danial Frosts far, Lars Frost, for øre, at Vesti, som han kendte fra gokartsporten, havde en bil ledig. 

De kom i snak, og da familien skulle til Danmark for at holde sommerferie, ville de gerne leje bilen til løbet på FDM Jyllandsringen. 

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at få Danial til start i Danmark, for han er en meget talentfuld kører, der vil noget med sin sport,” siger Peter Vesti, der også syntes det er spændende at præsentere nye kørere i den danske serie. 

“Formel 4 Renault DK er blevet en stor succes i Danmark, men vi skal hele tiden have fokus på nye tiltag, der kan løfte klassen op på et endnu højere niveau,” tilføjer Vesti.  

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings