in

Audi A7 kan selv!

Audi har fået tilladelse til at teste førerløse biler på offentlig vej i Californien.

Med den i hånden har den tyske bilmastodont sendt deres Audi A7 med Traffic Jam Pilot ud blandt andre bilister med hånden på rattet.

Vejene i Californien er særligt vigtige for testen af Audis selvkørende biler, fordi koncernens elektroniske forskningslaboratorium (ERL) har til huse der. Ingeniørerne hos ERL arbejder på en lang række automatiserede køretekniske egenskaber som fx kommunikation mellem menneske og maskine, der viser, hvornår personen eller bilen kontrollerer kørslen.

“Californien har igen og igen bevist, at staten er globalt førende inden for teknologi, og dagen i dag er starten på en ny æra for bilindustrien”, udtalte senator Padilla. “Teknologien med førerløse biler har potentiale til at revolutionere bilkørslen, reducere antallet af trafikulykker og redde liv. Jeg hylder indsatsen hos Audi of America og andre virksomheder, der arbejder på at gøre denne teknologi til en realitet”.

I 2012 var Audi den første bilproducent til at modtage en af de røde nummerplader til førerløse biler i staten Nevada. I juli var Audi sammen med Floridas guvernør Rick Scott den første bilproducent til at demonstrere de selvkørende bilers udvikling på en motorvej i Tampa, som for kort tid forinden var blevet udvalgt som testvej for selvkørende og opkoblede biler.

Se den korte video af hvordan Audi A7 med Traffic Jam Pilot overtager kørslen her:

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings