in

Volvo udfordrer flyindustrien!

Volvo viser ny måde at rejse på! 

Første skridt er taget med det nye Volvo 360c koncept, som repræsenterer et helhedssyn på fremtidens måde at rejse på – autonomt, el-revet, tilsluttet og sikkert. 

Et koncept der har potentiale til at give Volvo adgang til nye vækstområder, f.eks. i den milliardindustri der er opbygget omkring kortdistance luftfart.  

Særligt de korte ruter som de danske, hvor afstanden mellem udrejse- og ankomstdestination er omkring 300 kilometer, er interessante for en alternativ måde at rejse på. 

”At hoppe om bord i et indenrigsfly lyder godt, når du køber billetten, men er det i virkeligheden ikke. 360c repræsenterer det, der kan blive et helt nyt syn på industrien,” siger Mårten Levenstam, seniorchef i Corporate Strategi hos Volvo Cars. ”Sovekabinen gør det muligt at rejse komfortabelt og fredeligt om natten og vågne frisk op ved målet. Det kan gøre os i stand til at konkurrere med verdens førende flyproducenter”. 

På adskillige travle indenrigs flyruter som New York til Washington DC, Houston til Dallas og Los Angeles til San Diego, vil det tage længere tid med fly end i bil, når ting som transport til lufthavnen, sikkerhedstjek og ventetid tages i betragtning. 

360c viser fire potentielle måder at bruge autonome køretøjer på – et sted at sove, et mobilt kontor, en dagligstue og et sted, hvor man kan blive underholdt. Alle repræsenterer en nytænkning af den måde, mennesker rejser på. 

360c er det første, men bevidste indspark i en bred diskussion om, at den autonome kørselsteknologi på mange måder kommer til at vende op og ned på samfundet. 

”Da Wright brødrene rettede blikket mod skyerne i 1903, anede de ikke, hvordan moderne luftfart ville komme til at se ud,” siger Mårten Levenstam. ”Vi ved ikke, hvad fremtidens autonome kørsel kommer til at indeholde, men den får vidtgående indflydelse på, hvordan mennesker rejser, hvordan vores byer kommer til at se ud, og hvordan vi bruger infrastrukturen. Vi ser 360c som et første skridt, der vil blive fulgt op af flere ideer og svar hen ad vejen i takt med, at vi lærer mere og mere”. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Flotte streger fra Skoda

Toyota bedst med brugte hybrider