in

“Vi kører altså også DTC…” 

Jan Magnussen, Kasper H. Jensen, Lasse Sørensen, Michelle Gatting, Frederik Schandorff, Mikkel C. Johansen og Michael Markussen er de navne, der løber med overskrifter i DTC. 

De er stjernerne. 

I skyggen af dem står kørere som Nicolaj Kandborg, Henrik Ziegler, Christian Høeg og Åberg Hansen. 

Dedikerede og ambitiøse kørere med helt andre budgetter. 

Men uden dem, intet seværdigt DTC-felt. 

“DTC er Danmarks kongeklasse, det er der sker og det er der, man skal køre, hvis man vil vise sig frem i Danmark,” er den kontante udmelding fra 26-årige Christian Høgh. 

Skødstrup-køreren er debutant i DTC i år og kører med eget team i en Chevrolet Camaro med gode kompetente folk til at hjælpe sig med mekanikken. 

Christian Høgh var i tre år blandt Danmarks allerbedste Legendcar-kørere, og forsøgte sidste år at få et DTC-team stablet på benene.  

“Vi arbejdede hårdt på at få et budget på plads, men forhandlingerne med potentielle sponsorer trak ud og først i starten af denne sæson havde vi økonomien på plads,” fortæller han. 

Debutsæsonen har været op og ned for Christian Høgh. 

“Jeg syntes sæsonen har været godkendt lige indtil vi skulle køre i København, hvor jeg aldrig har været før. På grund af teknisk defekter og en kørefejl blev det til tre gange udgået. Men jeg håber og tror, at jeg kan køre en top-8-placering hjem ved Danmarks Grand Prix næste weekend,” slutter Han. 

25-årige Nicolaj Åberg Hansen fra Ledøje uden for Ballerup har også valgt at satse i DTC, fordi det er det naturlige valg, hvis man vil være med i toppen af dansk motorsport og afprøve mulighederne for at komme til udlandet og køre. 

Han debuterede i DTC sidste år og sluttede på andenpladsen i rookie-mesterskabet. 

“Det var en godkendt sæson, når man tænker på, at hele projektet skulle bygges op fra bunden. Alt var nyt for mig, mine hjælpere og mekanikere og samtidig skulle vi have styr på en gammel træt Ford Mustang,” fortæller Nicolai Aaberg Hansen. 

Ledøje-køreren ligger før Danmarks Grand Prix på FDM Jyllandsringen på en 11.-plads i den samlede stilling og er dermed den bedst placerede af de fire kørere, der omtales her på siden. 

Fra Formel FDM med 75 hestekræfter til en Chevrolet Camaro DTC-racer med 500 af dem under motorhjelmen. 

Det er noget af et spring 19-årige Nicolaj Kandborg fra Mårslet ved Aarhus har taget i denne sæson. 

Men han er i gode hænder hos Massive Motorsport og teamchef Casper Elgaard. 

“Det er fantastisk bare at skulle forholde sig til at køre og hele tiden have en bil, der er 100 pct. Klargjort,” siger Nicolaj Kandborg, der udover at holde sig i fysisk form også træner meget i Massive Motorsports imponerende simulator. 

DTC var det naturlige valg for Nicolaj Kandborg af flere grunde. Samarbejdet med Casper Elgaard var det, der trak mest, men også Tv-pakken, sponsorernes ønsker og det sportslige niveau talte for. 

“Det er bare fedt at køre race med stjerner som Jan Magnussen og Ronnie Bremer og se hvordan de går til grænsen og tackler de forskellige situationer. Det kan man virkelig lære noget af,” siger Nicolaj Kandborg. 

Efter en dårlig weekend ved Copenhagen Historic Grand Prix, hvor han kørte med feber i kroppen, er Nicolaj Kandborg klar til Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. 

Da Henrik Ziegler var 19 år drømte han ikke om en karriere i bilsporten. Det var speedway, der havde hans store interesse. Han kørte masser af løb i udlandet og en tredjeplads ved DM som hans bedste resultat herhjemme. 

Nu er han blevet 56, og nu kører han DTC, ikke alle løb, da hans internationale virksomhed kræver, at han ofte er på rejser rundt om i verden. 

“Jeg hygger mig meget, når jeg kommer ud til løbene. Jeg elsker at køre race og hygge mig med de mange gode racerkammerater,” siger han. 

At det blev DTC skyldtes Danmarks første Le Mans-vinder, John Nielsen. 

“Vi mødtes tilfældig for fire år siden og fik selvfølgelig en lang snak om hans karriere og motorsport generelt, og pludselig sagde han: “Henrik, du skal køre DTC, det er fantastisk race og der er et godt kammeratskab kørerne imellem.” 

Som sagt, så gjort. Henrik Ziegler fik licens i 2016 og købte en DTC-racer, som han kører i, når der er tid. 

“Jeg har kørt to løb i år og håber ud over Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen at køre et løb mere.”. 

Henrik Ziegler syntes han havde en god 2016-sæson, men har haft det svært i år. 

“Jeg syntes godt nok, der bliver kørt på et langt højere niveau i år end nogensinde tidligere,” slutter han. 

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings