in

Ung racerkører i vild satsning

Han er bare 16 år og allerede en lysende stjerne i asiatisk motorsport. 

Den danske racerkører, Victor Conrad Jensen, bor sammen med sin familie i Bangkok, hvor han dyrker sin store passion; motorsport. 

Han blev færdig med 9. klasse på Berkeley International Skole i 2017 i Thailand i 2017, og sammen med sin far, IT-udvikleren John Conrad Jensen, har de besluttet at gå all-in med racing for at se, hvor langt det kan bære. 

Victors mål er at blive professionel GT-kører, og han har fået tre år til at bevise, at han har evnerne. Ellers er det tilbage til skolebænken. 

Sådan går det forhåbentligt ikke, for skal man tro på de thailandske motorsportsmedier, og hans mentor, træner, og teamejer, danske Thomas Raldorf, så rækker hans talent til noget stort. 

I år skal Victor Conrad køre i fire forskellige bil-serier i 22 weekender, 60 dage med løb og 79 dage med test. 

Her kan man da med rette bruge benævnelsen; fuldtids-racerkører. 

Den unge dansker, der startede karrierevejen i gokart i Danmark, gjorde et stort indtryk i Thailandsk motorsport i 2017. Han markerede sig helt i toppen i touringcar-racing og blev bl.a. den yngste kører, der har vundet en afdeling af Toyota One Make Race Asia i seriens 20-årige historie. 

Så stort har han præsteret, at han i år er blevet knyttet fuld tid til det dansk-ejede Team Raldorf Motorsport, 

“Jeg er utrolig glad for at have fået chancen for at arbejde med Thomas (Raldorf) og TR Motorsport,” fortæller Victor Conrad til vildmbiler.dk. De har stort teknisk ekspertise og har bygget en helt ny bil, som jeg har allerede kørt flere end 200 omgange  Bira Circuit i Pattaya. Og med de tider, jeg har kørt, tror jeg på en stor sæson.” 

Victor skal køre i en Altis i Toyota One Make Race Series og i en Honda Jazz i Class-C Super Production Championship. 

Han skal også køre i 3K Toyo Championship og Super Turbo Series i en Honda Jazz Turbo. De to klasser vil han primært bruge som træning. 

Som det ikke var nok, så er han også at finde i DD2 Karting Championship for gearkarts. Det er også en del af hans udviklingsprogram. 

Victor Conrad har i gokart fået stor hjælp af de to danske racerkørere, Kasper Larsen og Lasse Sørensen, og de forventes også at skulle hjælpe deres landsmand i et par løb i denne sæson. 

Victor har allerede smagt på noget af det, han går og drømmer om. Han har nemlig som den yngste kører testet den først serieproduceret thai-racer, en LMX 16 prototype, som bliver bygget til det australske marked til 2019.  

Han fortsætter som testkører på bilen i denne sæson som et led i den løbende udvikling. 

Næste år, når han bliver 17, kommer der også noget stort på Victors CV. Han skal i september til Dubai for at teste en Lamborghini GT3 og TR Motorsport er ved at bygge en Nissan GT 35, som han bruge som træningsbil. 

Når Victor Conrad helt til tops i Toyota-serien i denne sæson, trækker han den allervigtigste billet i sin karriere: En to års kontrakt med den japanske motorsportsgigant med løb i både Japan og Tyskland. 

Toyota har allerede vist interesse for Victor, men hans rådgivere ser gerne, at han bliver lidt mere modnet i 2018 inden der træffes beslutning om tilbuddet fra Toyota. 

TR Motorsport oplyste lige denne artikel blev lagt ud på vildmbiler.dk, at Victor Conrad skal køre 12 timers-løbet på Sepang banen i Malaysia til efteråret.  

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings