in

Så tænd da de baglygter!

“Kør bil, når du kører bil”. Sådan lyder en kampagne, der skal få bilisterne til at droppe mobilen, computeren og andet forstyrrende elektronik, når de sidder bag rattet. 

Om det hjælper, tror jeg næppe, for bilisterne er efter egen opfattelse jo så dygtige og veluddannede, at de sagtens kan gøre det hele på en gang. 

At der hver dag sker masser af uheld/ulykker, når bilister på grund af for høj fart, uopmærksomhed og for kort bremseafstand til den forankørende brager op i hinanden, er ikke gået op for alle. 

Og sådan forbliver det nok! 

Det samme gælder for lygteføringen. En undersøgelse fortæller, at Syv ud af ti bilister oplever, at biler kører rundt uden lys i baglygterne, selvom det er mørkt eller tåget.  

Og derved skaber farlige situationer eller irritation hos andre bilister. 

Sommertiden slutter sødag den 28. oktober og det betyder, at vi nu for alvor går ind i den mørke årstid. Det betyder også, at bilisterne bør være ekstra opmærksomme på, om baglygterne på deres bil er tændt. 

På mange nyere biler er baglygterne som udgangspunkt slukket for at spare på bilens brændstofforbrug. Problemet er bare, at det ikke er alle biler, der automatisk tænder baglygterne, når sigtbarheden falder. Og de fleste bilister vil nok kunne nikke genkendende til, at det heller ikke er alle bilister, der husker at tænde lyset. 

På nogle biler tænder baglygterne automatisk ved hjælp af en lyssensor, mens man på andre biler selv skal tænde dem. Uanset hvad er det ens eget ansvar som bilist, at der er korrekt lys på bilen. 

Husk det nu, for pokker. 

Du bør også gøre det til en vane lige at tjekke bilens lygter inden du kører ud i trafikken. 

For udover at rigtigt mange bilister ikke har tjek på lygteføringen, kører mange også rundt med defekte lygter.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dansk racerlandshold udtaget

Elektrisk Jaguar snød tyske stjerner