in

Så er der godt nyt om VW T-Cross

Jeg lovede at vende tilbage, når der var nyt om VWs lille ny SUV, T-Cross, og det er der nu.

Vedstående billedet viser den næsten produktionsklare SUV, som har officiel verdenspremiere til efteråret og som kommer til Danmark i andet kvartal næste år.

“Vi forventer os meget af T-Cross, der passer rigtigt godt til det danske marked for mindre SUV’er,” siger nyudnævnte informationschef hos VW, Thomas Hjortshøj. 

T-Cross bliver VWs mest kompakte SUV, den måler 410,7 cm i længden og 155,8 cm i højden og er dermed større end en Polo, men de hører begge hjemme i A0-segmentet, hvor Golf og T-Roc hører til i A-segmentet.  

T-Cross er udstyret med fælge på op til 18”, og den tilbydes med fire forskellige turbomotorer; tre TSI-benzinmotorer med benzinpartikelfilter, der yder 95 hk, 115 hkog 150 hk og en TDI-dieselmotor (TDI) med 95 hk. 

Thomas Hjortshøj fortæller, at det er for tidligt at belyse alle nye tekniske detaljer i interiøret, men af en udsendt pressemeddelelse fremgår det, at T-Cross som ekstraudstyr fås med et digitalt cockpit, der kombinerer 8” infotainment-touchscreen og et ”Active Info Display” (digital instrumentering) af nyeste generation, der er intuitiv at betjene.  

Den har Fire USB-porte (to foran og to ved bagsædet) og wireless charging (ekstraudstyr) sørger for optimal opkobling af og tilstrækkeligt med energi til de forskellige smartphones.  

Den får nøglefri låse- og startsystem, ”Keyless Access”, (ekstraudstyr), der gør adgangen til T-Cross nem og bekvem, og fjernlysassistenten, ”Light Assist“, (ligeledes ekstraudstyr) sørger automatisk for, at føreren altid understøttes med fjernlys, når det er muligt. 

Sikkerheden er ifølge VW også i top. Takket være den modulopbyggede MQB-platform vil T-Cross være en af de sikreste biler i klassen med fremragende kollisionsegenskaber og et ekstra stort udvalg af assistentsystemer. 

Det omfatter områdeovervågningssystemet ”Front Assist”, vognbaneassistenten “Lane Assist”, ”citynødbremsefunktionen med fodgængerregistrering” og det ”proaktive system til beskyttelse af personer i bilen” (reagerer kort før en ulykke bl.a. i form af lukning af ruder og skydetag, stramning af seler og opbygning af bremsetryk). Ydermere tilbydes som ekstraudstyr ”Blind Spot-sensor” (advarer om køretøjer i den blinde vinkel) inklusive ”udkørselsassistent” (advarer om køretøjer, der nærmer sig bagfra på siden af T-Cross).

T-Cross er standardudstyret med et bagsæde, der kan forskydes i længderetningen, så du enten får mere benplads eller mere bagagerumsplads (variabel fra 385 til 455 liter). Det længdeforskydelige bagsæde og passagersæde forrest med sammenklappelig ryglæn giver en grad af fleksibilitet, der sætter ny standard i denne klasse. 

En typisk egenskab for en SUV har T-Cross en høj siddeposition (597 mm foran og 652 mm bagi), der er opnået henholdsvis via en større frihøjde og via sædernes position. 

Med den nye T-Cross fremskynder Volkswagen sin verdensomspændende SUV-produktoffensiv, der startede i 2016 med den aktuelle Tiguan. I 2017 fulgte Tiguan Allspace med op til syv sæder og den mere kompakte T-Roc. 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Le Mans-vinder hyldes i København

Det koster det at eje og bruge en stationcar