in

Le Mans-vinder hyldes i København

En lyserød gris bliver i weekenden sluppet løs i Købehavns gader i weekenden.

På “nakken” af den sidder den danske Le Mans-vinder, Michael Christensen, og han vil glæde tilskuerne ved Copenhagen Historic Grand Prix med spektakulære opvisninger. 

Den lyserøde gris, “Pink Pig”, er den Porsche 911 RSR, som Porsches danske fabrikskører sammen med franske Kevin Estre og belgiske Laurens Vanthoor kørte til sejr i det legendariske langdistanceløb

Vinderbilen anno 2018 er malet i samme specielle farve som den ikoniske Porsche 917 “Pink pig” fra 1971.

Porsche 911’eren blev straks efter Le Mans kørte ind på fabrikkens museum i samme stand, som da Michael Christensen kørte den over målstregen på Le Mans.

Det vil sige godt brugt og møgbeskidt! 

Belgiske Vanthoor har også vist “Pink Pig” frem i henholdsvis i Belgien. 

Michael Christensen vil i forbindelse med opvisningskørslen i Købehavn fortjent blive hyldest for Le Mans-serien, den foreløbig største i hans karriere. 

“Jeg er rigtig glad for, at Porsche har givet mig muligheden for at vise Le Mans vinderen frem i København og jeg glæder mig til at køre på banen, så publikum kan se bilen og ikke mindst høre lyden fra den fantastiske 6-cylindrede boxermotor,” fortæller Porsche fabrikskøreren. 

Sejren på Le Mans bragte Michael Christensen alene i føring af GT-serien i FIA’s officielle Verdensmesterskab for sportsvogne, WEC, og gjorde ham også til en af få racerkørere, der har vundet de tre klassiske langdistanceløb 24 timer på Le Mans, 24 timers løbet på Daytona og 12 timers løbet på Sebring.

Danmarks store GT-stjerne, Jan Magnussen, har gjort det samme plus meget mere.

Sideløbende med verdensmesterskabet i sportsvogne deltager Michael Christensen også i den amerikanske GT-serie, Pirelli World Challenge, hvor han vandt på Road America ugen efter Le Mans og er treer i mesterskabet. 

Næste løb for Michael Christensen er Grand Prix of Utah den 10.-12. August. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings