in

Rallytalenter går efter den store sejr

0

Af Klaus Krabbe:

Jacob Madsen og co-driver Line Lykke Jensen vil både vinde DM i rally 2016 og løb i udlandet.

Sjællandske Jacob Madsen stiller op i det danske rallymesterskab i en Opel Adam R2.

Bilen er bestilt hos Opels motorsportspartner i Tyskland og ventes til Danmark i løbet af vinteren, så den er klar til DM-sæsonen 2016.

20-årige Jacob Madsen og hans co-driver Line Lykke Jensen har i 2015 deltaget i den tyske ADAC Opel Rallye Cup i en særlig rallyversion af Opel ADAM, men det lykkedes ikke at vinde cup’en.

“Holdet var forfulgt af tekniske defekter gennem hele sæsonen. Når konkurrencen er så skarp, skal der ikke meget til, før man rutsjer fra top tre ned til en fjerde, femte eller sjetteplads,” siger Opel Danmarks informationschef Erik Morsing til vildmbiler.dk.

På trods af, at det danske hold var hurtigst af alle i de fleste af sæsonens løb, blev det kun til en samlet fjerdeplads.

Opel-holdet har to gange i år vist, at det er blandt Danmarks hurtigste i en rallybil. I tredjesidste og sidste afdeling af danmarksmesterskabet fik det mulighed for at køre en Opel Adam tunet efter R2 reglementet, og begge gange blev det til en klassesejr.

Ud over løb tællende til danmarksmesterskabet vil holdet forsøge at skaffe penge til at køre et par løb tællende til europamesterskabet.

“Vi skal vise, at vi kan være med blandt de hurtigste, og så er det vigtigt for mig at få noget international erfaring med rallykørsel uden for Tyskland og Danmark, udtaler Jacob Madsen. 

Han har indtil videre kun kørt i Danmark og Tyskland og for det meste kun på asfalt.

I 2013 skiftedes Jacob Madsen og den senere svenske vinder af ADAC Opel Rallye Cup, Emil Bergkvist, til at sætte de hurtigste tider i Cup’en.

Den svenske juniorkører vandt  i år junior europamesterskabet i en Opel ADAM.

Jacob Madsen bor i Dianalund og er uddannet tømrer. Co-driver Line Lykke Jensen er ingeniør og bor i Stenløse.

 

BOKS: R2 klassen

R2 klassen i rally er for tunede standardbiler med to-hjulstræk med en motor uden turbo på maksimalt 1,6 liter slagvolumen.

I R2 udgaven af en Opel ADAM ligger en 1,6 liters motor fra en Opel Astra.

Bilen bygges af Holzer Motorsport, der er Opels partner på rallysiden i Tyskland. Den har en 1,6 liters motor på 190 hk, fem trins sekventiel gearkasse og vejer 1080 kilo.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings