in

Nicki og Marco er verdensmestre

“Sådan”

Nicki Thiim og Marco Sørensen er FIA GTE Pro World Champions.

Det var danske Young Driver AMR’s andet mesterskab på tre år. De vandt nemlig GTE Am i FIA WEC i 2014.

Nicki Thiim og Marco Sørensen kørte en formidabelt sæsonfinale i Bahrain og racede over målstregen 17,3 sekunder foran Ferrari 488 GTE-kørerne Bruni og James Calado.

“Det er helt fantastisk at kunne kalde sig verdensmester,” fortæller Marco Sørensen til vildmbiler.dk fra Bahrain. “Vores Aston Martin kørte som et klokkeværk gennem alle seks timer, og det gjorde, at vi hele tiden havde kontrol med konkurrenterne. Lidt nervøsitet kom der dog midtvejs, da søsterbilen tabte et hjul på grund af problemer med bremserne og fik os til at frygte, at det kunne ske for os også. Men frygten var ubegrundet.”

Teamejer Jan Struve var også helt oppe at ringe, og mon ikke han også næste sæson kører videre i WEC med sine to verdensmestre.

Sejren betød også, at de to kørere og ikke mindst teamejer Jan Struve sikrede sig sejren i FIA Endurance Trophy for GTE Pro teams.

Desværre mistede Struve og drengene FIA World Endurace Championship Cup for GT-producenter, da den anden Aston Martin i klassen mistede et hjul undervejs og måtte nøjes med en femteplads.

Michael Christensen blev sammen med Richard Lietz  sidst i GTE Pro i deres Porsche 911 RSR.

Det var bilens sidste optræden i WEC, og den bliver næste år erstattet af en spritny 911 RSR med centermotor og masser af andre forbedringer.

I GTE-Am sluttede David Henemeier Hansson en god sæson af med en flot sejr sammen med Patrick Long og AL QUBAISI Khaled i deres Abu Dhabi-Proton Racing-anmeldte Porsche 911 RSR.

Sejren betød at teamet rykkede op på andenpladsen i mesterskabet.

Unægtelig en stor dansk aften i Bahrain.

PS: Før løbet i Bahrain meddelte FIA, at Nicki Thiim næste år rykker fra guld til platinium-kører. Der er i forvejen Michael Christensen.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings