in

Racer-entusiastens store VM-triumf

Nicki Thiim og Marco Sørensen har trukket store overskrifter efter deres imponerende sejr i verdensmesterskabet for GT-biler.

Med rette.

Men bag dem står en mand med stor passion for racing og med masser penge på kontoen. Han fortjener også et klap på skulderen, og mere end det.

Uden ham var de danske VM-drømme aldrig blevet til virkelighed.

Jan Struve, hedder manden, der tjente 1,7 milliarder på at sælge den store Svendborgvirksomhed, Svendborg Brakes, som han ejede sammen med Erik Skjærbæk.

Det var i 2008.

De mange penge forvalter han fra Luzern i Schweiz, hvor han lever et tilbagetrukket fra offentligheden.

Men heldigvis går ikke alle pengene til ny investeringer. Han poster hvert år et stort millionbeløb i Young Driver AMR racerprojektet.

Sidste år ved denne tid fortalte Jan Struve til vildmbiler.dk, at der var flere ting, der skulle gå op i en højere enhed, hvis han skulle fortsætte i GTE Pro i 2016.

Jeg skal have de rigtigere kørere for at fortsætte i topklassen, og det ved jeg endnu ikke om jeg kan få,” sagde han.

Og med de rigtige kørere mente han Marco Sørensen og Nicki Thiim.

“Jeg håber Marco Sørensen som ventet får en fabrikskontrakt med Aston Martin, og dermed kan køre hos mig, men Nicki Thiim er et åbent spørgsmål. Han taler lige nu med både Audi og Ganassi/Ford GT,” tilføjede han.

Men han fik sit dreamteam, Marco opgav drømmen om Formel 1 og skrev kontrakt med Aston Martin, og Nicki Thiim droppede til mange store overraskelse sit engagement med Audi.

Nicki var skuffet over at være forbigået til et sæde hos Audi i DTM.

Så farvel Audi og goddag Aston Martin og Jan Struve.

I søndags gik det hele op i en højere enhed. Struves drenge vandt verdensmesterskabet i World Endurance Championship GTE-Pro.

Og mon ikke Young Driver AMR er med igen næste år.

Verdensmesterskabs-titlen forpligter, og Jan Struve vil elske at rejse rundt til de store motorsportsarenaer som forsvarende mester.

Vildmedbiler.dk ønsker alle i teamet et stort tillykke – og på gensyn!

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings