in

Mentalt overskud gør dig bedre i race

Casper Elgaard ved bedre end mange, hvordan man bruger mental performance til at vinde racerløb.

Det fortæller den mest vindende DTC-kører nogensinde om i en podcast ,”One size fits one”, som er udarbejdet er Bjørn Jepsen fra Smart Your Performance.

Motorsport var fra små ben en del af Casper Elgaards liv, da hans far kørte race lige siden, han blev født.

”Fascinationen har altid været der, faktisk lige siden jeg var lille, var jeg aldrig i tvivl om at jeg skulle være professionel racerkører.”, svarer Casper til spørgsmålet om, hvor fascinationen om motorsport stammede fra.

Casper Elgaard taler bl.a. om, at han mange gange i sin karriere har mødt modgang og været i tvivl om motorsport var det rigtige valg og om han villige lykkedes med det. En tvivl han mange år senere kan afkræfte. 

Racerkøreren nævner i podcasten, at han aldrig har haft en specifik rutine, han har fulgt før, under eller efter et løb, men en essentiel ting han nævner er, at han altid har haft fokus på opgaven, der venter ham forude. 

”Hvis jeg havde et løb i weekenden, så passede det fint med, at jeg tirsdagen før den weekend, gik ind i min helt egen boble. Jeg fokuserede og visualiserede de ting, som jeg vidste jeg skulle gøre og havde kontrol over”, siger Elgaard. 

Han nævner også, at alle omkring ham vidste hvornår han gik ind i sin boble, og at han fuldstændig isolerede sig fra omverdenen. 

”Alt blev skubbet væk fra mig og alt kapaciteten i mit hoved blev brugt på mental forberedelse,” forklarer Casper. 

Casper pointerer i podcasten, at det ikke er talentet der alene afgør successen for en racerkører, men at også det personlige arbejde, man lægger i sin karriere, har stor betydning.

Du kan høre meget mere om Casper’s tilgang til mental performance i podcasten her: https://www.onesizefitsone.dk/?page_id=81, eller Itunes https://itunes.apple.com/dk/podcast/episode-2-casper-elgaard-om-mental-performance/id1440775003?i=1000423393341&l=da&mt=2

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings