in

Hyundai og KIA giver elbilen ny mening

485 kilometer på en opladning ved blandet kørsel og 615 kilometer ved bykørsel. 

Søstermodellerne Hyundai Kona electric og KIA e-Niro sætter ny standard for elbiler til folket. 

Den lange rækkevidde sikres af et højtydende 64 kWh litium-ion-polymer-batteri, der med en 100 kW-lynoplader kan oplades til 80 pct. af kapaciteten på 54 min. 

Har du ikke brug for den lange rækkevidde, kan du få de to biler med et mindre og billigere standardbatteri på 39,2 kWh. De giver strøm til 312 kilometer. 

Begge biler har fået den europæiske godkendelse i henhold til WLTP-cyklussen ved blandet kørsel. Og den kan du regne med. 

Hyundai Kona electric og KIA e-Niro har med det store batteri en motorydelse på 204 hk, et drejningsmoment på 395 Nm og acceleration fra stående til 100 km/t. på 7,8 sek. 

Så den skal du altså ikke pirre. 

Den mindre batteripakke på 39,2 kWh er kombineret med en 136 hk motor, et moment ligeledes på 395 Nm og en acceleration til 100 km/t. på under ti sekunder. 

Hyundai Kia Automotive Groups udspil i familiebilklassen vil være med til at rokke ved myten om, at elbiler ikke kan erstatte benzin- og dieselbiler. 

Og med henholdsvis otte og seks års garanti på højspændingsbatteriet er der heller ikke noget at frygte der. 

Mens der endnu ikke er sat pris på KIA e-Niro, så oplyser Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark, at prisen for Kona electric er 269.995 kr. for udgaven med 39,2 kWt.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ferrari-mester i GT3 på Monza

Tre DTC-kørere i Lamborghini-race