in

Skrot din bil direkte på nettet

Bilejere, der skal have deres udtjente bil skrottet, skal nu vænne sig til en proces helt uden papirer og kontanter. 

Fra 1. januar kan bilejere begynde skrotningen online på Borger.dk med sit NemID. 

Når bilejere opretter sagerne hjemmefra, kan de kun vælge fra en liste af godkendte autoophuggere. Det er den bedste garanti for, at deres bil miljøbehandles korrekt uden at gøre skade på miljøet. Man kan stadig tage ned til en godkendt autoophugger og ordne sagen digitalt derfra. 

Den digitale skrotningsattest letter arbejdsgangen for både autoophuggere, myndigheder og bilejere, hvilket også forventes at have et positivt økonomisk aftryk.  

“I dag foregår det sådan, at når bilejere afleverer bilen til autoophuggeren, så skal ophuggeren udstede en fysisk skrotningsattest, der skal underskrives af både ophuggeren og af bilens ejer og efterfølgende indsendes til Miljøstyrelsen. Men nu kommer det altså til at ske i et digitalt flow, som gør processen langt lettere for alle parter. Og det vil alt andet lige reducere administrationsomkostningerne,” siger kontorchef i Miljøstyrelsen Anne Elizabeth Kamstrup. 

 Det nye digitale system kaldet DUS (Digitalisering af Udbetaling og Skrotningsattest) er udviklet af DPA-System og Miljøstyrelsen med input fra autobranchen.   

FAKTA 

  • Fra 1. januar 2020 digitaliseres skrotningsordningen for biler 
  • Bilejeren kan nu tage hul på sagen på borger.dk online med sit NemID. 
  • Når bilejere opretter sagerne hjemmefra, skal de vælge en godkendt autoophugger til at skrotte deres bil inde i det digitale system (DUS) 
  • Ejeren af bilen får udbetalt sin skrotningsgodtgørelse direkte til sin NemKonto. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings