in

Fra Rom til Paris på under 10 minutter

Hyundais fabrikskørerne Gabriele Tarquini og Thierry Neuville har sat en vanvittig rekord  i den spritny Hyundai i30 Fastback N. 

De har kørt fra Rom til Paris på 8.18,49 minutter. 

Syntes du, det lyder helt urealistisk, så har du ret.

Det er ikke mellem hovedstæderne i Italien og Frankrig, de har givet gas, men mellem to nordvestjyske byer med samme navn.

Testkørslen på den lukkede vejstrækning på 12,8 kilometer, var et led i optagelsen af en film om den hurtige Fastback i forbindelse med præsentationen af bilen på Paris Motor Show. 

“Vi vil med filmen vise, at Hyundai har biler med power,” siger pressechef hos Hyundai Bil Import DK, Annegrethe Skovby til Vildmedbiler.dk. 

Den ny i30 Fastback N er Hyundais anden high-performance-model in Europa. Den første var i30 N hatchback, der er solgt i 3000 styk i de første seks måneder i 2018. 

i30 Fastback N har samme motorer som hatchback-modellen, det vil sige en 2-liters turbomotor med enten 246 eller 275 hestekræfter. 

Med med sit flotte aerodynamiske design er den lidt hurtigere i aftrækket end hatchback-modellen, 6,1 mod 6,4 sekunder. Tophastigheden er for dem begge er elektronisk begrænset til 250 km/t. 

Hyundai har haft stor sportslig succes med deres første N-version, både i FIA World Rally Championship (WRC) og Touring Car Racing (TCR) International series.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Højbenet Volvo V60 til skovturen

Følg afsløringen af ny BMW 3-serie