in

Fiat 500 nu også i hybridudgave

Den elektriske udgave af Fiat 500, der er blevet set flere steder under test, ventes at få verdenspremiere på Geneve Motor Show til marts. 

Men er du endnu ikke helt klar til at købe en ren elbil, har Fiat lanceret en mild-hybridudgave af den lille charmetrod – og af den højbenede Panda. 

500 Hybrid kommer til salg i Danmark i slutningen af marts, mens Panda’en først slippes løs i andet kvartal. 

Fiat 500 Hybrid bliver således den første model herhjemme med den nye mild-hybridmotor, som begge biler får. Her bliver den nyeste udgave af Fiats trecylindrede FireFly-motor kombineret med en elektrisk BSG-motor (Belt-integrated Starter Generator) på 12 volt og et litiumbatteri.  

Det giver en række fordele. Sammenlignet med den tidligere Fire-motor på 1.2 liter med 69 hk har den nye 70 hestes mild-hybridmotor en bedre brændstofeffektivitet. I gennemsnit reducerer den udledningen af COmed 20 pct. og med op til 30 pct. for Panda City Cross – uden at det går ud over præstationerne.  

Den nye motor sikrer også en lyd- og vibrationssvag start af forbrændingsmotoren ved Start&Stop-kørsel, ligesom den lever op til de nyeste og strengeste udledningsnormer.  

Mild-hybrid-motoren stopper automatisk, når bilen sættes i frigear – selv ved hastigheder under 30 km/t. I stedet får bilen al energi fra litiumbatteriet, der sikrer, at føreren har fuld kontrol med bil og kørsel.  

Instrumenteringen, der også viser information om hybridsystemet, anbefaler automatisk føreren at skifte til frigear, når omstændighederne tillader det.  

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings